Pasaulē

ASV pilsētu šokē šerifs, kurš tiesas ēkā nošauj tiesnesi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

ASV Kentuki štata Vaitbergu satriekusi slepkavība tiesas ēkā: savā kabinetā nošauts vietējais tiesnesis. Vēl trakāk — viņa slepkava izrādījies šerifs.

ASV pilsētu šokē šerifs, kurš tiesas ēkā nošauj ti...

Lečeras apgabala šerifs Šons Stainss apsūdzēts tiesneša Kevina Malinsa slepkavībā 19. septembrī. Vietējie mediji vēsta, ka 43 gadus vecais šerifs 54 gadus veco apabaltiesas tiesnesi nošāvis strīda laikā tiesneša kabinetā. Pēc tam slepkava padevies policistiem, viņu apsūdz pirmās pakāpes slepkavībā.

Nelielās pilsētiņas — tajā dzīvo nepilni divi tūkstoši cilvēku — iedzīvotāji ir šokā par notikušo. Nogalinātais tiesnesis bija ļoti iecienīts cilvēks, turklāt abi ar šerifu bijuši draugi un kopā darbojušies vairāk nekā desmit gadus.

Tiesas klerks izteicās WKYT, ka Malinss un Stainss traģēdijas dienā pusdienoja kopā. "Tas ir neiedomājami. Es nezinu, kas notika vai kāds bija cēlonis." 

Vietējais laikraksts "Mountain Eagle" vēstīja, ka šerifs ieradās tiesneša pieņemšanas telpā un lūdza tiesas darbiniekam ļaut viņam ar tiesnesi parunāt privāti. Viņi abi iegāja tiesneša kabinetā, pēc tam atskanēja vairāki šāvieni. Slepkavības brīdī tiesas ēkā bija apmēram 50 cilvēki, neviens cits no viņiem necieta. 

Stainss nesen tika izsaukts uz nopratināšanu federālā izmeklēšanā, kas saistīta ar bijušo šerifa vietnieku Benu Fīldsu, kurš atzina savu vainu sievietes izvarošanā tiesas ēkā. Saskaņā ar vienošanos par vainas atzīšanu Fīldsam tika piespriests sešu mēnešu ieslodzījums un gandrīz septiņu gadu pārbaudes laiks. Cietusī bija iesūdzējusi Stainsu tiesā par apsūdzību nepienācīgu izmeklēšanu.

Tēmas