Pasaulē

VIDEO: Ukraina ar droniem uzbrukusi vēl vienai Krievijas munīcijas noliktavai Tveras apgabalā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Netālu no Oktjabrskoje ciema, Krievijas Federācijas Tveras apgabalā, bezpilota lidaparāti uzbruka Krievijas Aizsardzības ministrijas Galvenās raķešu un artilērijas pārvaldes (GRAU) 23. arsenālam. Vietējie iedzīvotāji ziņo par spēcīgiem sprādzieniem, atklāj "Telegram" kanāli "Krimskij Veķer" un "Astra".

VIDEO: Ukraina ar droniem uzbrukusi vēl vienai Kri...

23. GRAU arsenāls atrodas tikai 16 km uz dienvidiem no iepriekš iznīcinātā 107. arsenāla Toropecā.

Pamatojoties uz satelītattēlu rezultātiem, "Krimskij Veķer" uzraudzības grupa fiksē spēcīgu ugunsgrēku GRAU 23. arsenālā.

foto: Ekrānuzņēmums
Iespaidīgs sprādziens kārtējā Krievijas munīcijas noliktavā Tveras apgabalā.
Iespaidīgs sprādziens kārtējā Krievijas munīcijas noliktavā Tveras apgabalā.

Ar katru minūti palielinās ugunsgrēku skaits.

Otrajā fotoattēlā redzama relatīvā 23. arsenāla atrašanās vieta Oktjabrskā un 107. arsenāls Toropecā.

"Astra" arī raksta, ka, pēc tās datiem, uzbrukts Tveras apgabala Oktjabrskas ciema 23. GRAU arsenālam.

18. septembra naktī Ukrainas bezpilota lidaparāti, kurus kontrolēja SBU, HUR un SSO, deva postošu triecienu lielai Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijas Raķešu un artilērijas nodaļas noliktavai Toropecas ciematā, Tveras apgabals. Noliktavā tika glabātas raķetes operatīvi taktiskajiem kompleksiem "Iskander", taktiskās raķešu sistēmas "Točka-U", KAB un artilērijas munīcija.

Šonakt bezpilota lidaparāti uzbruka Krasnodaras apgabala Tihoreckas rajonam. Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka trieciens skāris munīcijas noliktavu.

Drona uzbrukumu apstiprināja reģiona vadītājs. Pēc viņa teiktā, divus bezpilota lidaparātus neitralizēja pretgaisa aizsardzības un elektroniskās karadarbības spēki, taču "no viena notriektā drona atlūzām izcēlās ugunsgrēks, kas izplatījās uz sprādzienbīstamiem priekšmetiem un sākās detonācija".

Gubernators arī pastāstīja, ka tiek veikta pagaidu ciema iedzīvotāju evakuācija uz tuvējām apmetnēm. Tihoreckā izveidots pagaidu izmitināšanas centrs.

Saskaņā ar provizorisko informāciju apkārtnes iedzīvotāju vidū nav cietušo.

"Astra" raksta, ka trieciens veikts munīcijas noliktavā Tihoreckas rajona Kamennija ciemā.