Aizdomās turētajam Trampa šāvējam izvirzīta apsūdzība par šaujamieroča glabāšanu
foto: AFP/Scanpix
Raiens Rūts ir turēts aizdomās par iespējamu Donalda Trampa slepkavības mēģinājumu.
Pasaulē
2024. gada 16. septembrī, 23:39

Aizdomās turētajam Trampa šāvējam izvirzīta apsūdzība par šaujamieroča glabāšanu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pret Trampa šāvēju Raienu Rūtu izvirzītas divas apsūdzības: par šaujamieroča glabāšanu un par šaujamieroča glabāšanu ar aizsegtu sērijas numuru. Vēl var tikt izvirzītas papildu apsūdzības.

Aizdomās turētajam Trampa šāvējam izvirzīta apsūdz...

Raiens Rūts tiek turēts aizdomās par iespējamu Donalda Trampa slepkavības mēģinājumu, un šodien viņš pirmo reizi parādījās tiesā, informē "BBC". Jau ziņots, ka Tramps svētdien spēlēja golfu savā klubā Floridā, kad Slepenā dienesta aģents krūmos pamanīja šautenes stobru un sāka rīkoties. Raiens Veslijs Rūts tika aizturēts neilgi pēc tam.

Tiesas prāva ilga mazāk nekā 10 minūtes. Rūts smaidīja un dažreiz pat smējās. Pret viņu tika izvirzītas divas apsūdzības. Telefona ieraksti liecina, ka Rūts apmēram 12 stundas atradās mežainajā apvidū netālu no Trampa golfa laukuma. SKS tipa šautene, kas tika atrasta notikuma vietā, nebija izmantota. Mašīnas, ar kuru brauca Rūts, numura zīme bija reģistrēta citai nozagtai automašīnai. Nākamā tiesas sēde paredzēta nākamajā pirmdienā.

Tiek aicināts nodrošināt lielāku aizsardzību prezidenta amata kandidātiem. Republikāņu senators Toms Tillis vietnē "X" paziņoja, ka viņš ieviesīs tiesību aktu, lai nodrošinātu, ka abiem prezidenta amata kandidātiem tiek piešķirta tāda paša līmeņa Slepenā dienesta aizsardzība kā pašreizējam ASV prezidentam. "Kongress var un tam ir jānodrošina resursi, lai garantētu prezidenta Trampa, viceprezidentes Harisas un visu turpmāko kandidātu drošību," viņš saka.

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) strādā, lai noskaidrotu visu iespējamo informāciju par to, kāpēc notika šāds atgadījums. FIB jau ir nopratinājis lieciniekus bijušā prezidenta Donalda Trampa slepkavības mēģinājuma vietā, pirmdien paziņoja amatpersona.  

Īpašais aģents Džefrijs B. Veltri no FIB Maiami nodaļas biroja sacīja, ka notikuma vietā tika iztaujāti septiņi civiliedzīvotāji. "Un tas ir tikai sākums," preses konferencē sacīja Veltri. Viņš teica, ka arī FIB Honolulu, Havaju salās, un Šarlotes, Ziemeļkarolīnā, nodaļas biroji strādā, lai nopratinātu vairākus ģimenes locekļus, draugus un bijušos kolēģus.