"Viņš bija muldoņa!" Trampa šāvēju iepriekš atraidīja Ukrainas armija
foto: Ekrānuzņēmums
Trampa uzbrucējs Raiens Veslijs Rūts.
Pasaulē
2024. gada 16. septembrī, 13:30

"Viņš bija muldoņa!" Trampa šāvēju iepriekš atraidīja Ukrainas armija

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Par otro atentāta mēģinājumu pret ASV prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu aizturēts Raiens Veslijs Rūts, kurš sevi sociālajos medijos pasludinājis par Ukrainas atbalstītāju. Starptautiskais leģions Ukrainas aizsardzībai noliedz jebkādu saistību ar Trampa uzbrucēju.

"Viņš bija muldoņa!" Trampa šāvēju iepriekš atraid...

Tiek uzskatīts, ka būvstrādnieks, kura vārds ir Raiens Veslijs Rūts, ir pavadījis laiku Ukrainā pirmajās kara dienās, kad prezidents Volodimirs Zelenskis aicināja ārzemniekus pievienoties jaunizveidotajam Starptautiskajam leģionam, lai palīdzētu Ukrainas spēkiem cīnīties pret Krieviju.

Lai gan uzaicinājums bija domāts, lai piesaistītu tikai kvalificētus bijušos karavīrus, tas piesaistīja karot arī daudzus bez kvalifikācijas vai pieredzes, kas ciniski tika nodēvēti par karotājiem no “Call of Duty Warriors”.

Viena no bijušajām leģiona amatpersonām laikrakstam “The Telegraph” pastāstīja: “Viņš (Rūts) bija bēdīgi slavens leģionā.” Viņš solījis simtiem rekrūšu no Afganistānas un Sīrijas, bet tas nekad tā arī netika īstenots. Turklāt Ukrainas armija tik un tā šādas personas negribēja, jo viņi radītu milzīgu infiltrācijas risku.

“Viņš ir mēģinājis iesaistīties vervēšanā un patiesībā tikai traucēja. Leģiona cilvēki viņu vairākas reizes sauca pie sevis un lika pārtraukt savus izlēcienus, taču tas viņu, šķiet, neapturēja. Lielākoties viņš bija diezgan ekscentrisks. Es jau no tālienes jutu, ka viņš ir pilns ar sūdiem,” izteicās leģiona amatpersona.

Cits leģiona biedrs pirms vairākiem mēnešiem izteica brīdinājumu par Rūtu, norādot, ka viņš “nekad nav bijis saistīts” ar šo grupu un “melo par to daudziem cilvēkiem”.

Aizdomās par otro atentāta mēģinājumu pret Donaldu Trampu aizturēts 58 gadus vecs Floridas iedzīvotājs. Pamatojoties uz viņa aktivitātēm sociālajos tīklos, Rūts sevi ir pasludinājis par Ukrainas atbalstītāju un 2023. gadā laikrakstam “New York Times” stāstīja par afgāņu karavīru vervēšanas plānu, lai cīnītos par Kijivu.