Īlons Masks izliek trumpja kārti, kāda tehnoloģiska degradācija notiks, ja Baltajā namā nokļūs Kamala Harisa
foto: REUTERS/SCANPIX
Īlons Masks
Pasaulē
2024. gada 12. septembrī, 20:05

Īlons Masks izliek trumpja kārti, kāda tehnoloģiska degradācija notiks, ja Baltajā namā nokļūs Kamala Harisa

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pasaules bagātākais cilvēks Īlons Masks turpina aktīvi aģitēt par Donalda Trampa atkalievēlēšanu ASV prezidenta amatā, visādi biedējot ar šaušalīgām sekām, ja vēlēšanās uzvarēs viņa konkurente, pašreizējā ASV viceprezidente Kamala Harisa.

Īlons Masks izliek trumpja kārti, kāda tehnoloģisk...

Šoreiz Masks ķēries pie savas iemīļotās kosmosa tēmas, galu galā, viņa dibinātais uzņēmums "SpaceX" aktīvi iesaistās kosmosa izpētē, un Masks pastāvīgi runā par citu planētu kolonizācijas iespēju. Taču Harisas ievēlēšanas gadījumā visam būs beigas, viņš biedē, kad līdz ASV prezidenta vēlēšanām atlicis mazāk par diviem mēnešiem.

"Ja nenotiks nopietna valdības reforma, tad likumi un noteikumi ar katru gadu kļūs aizvien bargāki, līdz jebkurš diženais pasākums — no lielātruma dzelzceļa starp mūsu pilsētām līdz dzīvības izplatīšanai uz citām planētēm, faktiski kļūs nelikumīgs," savā sociālajā vietnē "X" paziņoja Masks.

Viņš apgalvoja, ka Tramps nodrošina efektīvu valsts atbalstu, lai notiktu lielas lietas, bet no Harisas neko tādu nesagaidīt. "Mēs nekad nesasniegsim Marsu, ja Kamala uzvarēs."

Iepriekš viņš norādīja, ka Harisa jau faktiski pārvalda ASV, jo pašreizējais ASV prezidents, 81 gadu vecais Džo Baidens reti parādās darbā.

Trešdien Masks jau izcēlās ar savādu piedāvājumu amerikāņu popa superzvaigznei Teilorei Sviftai uzreiz pēc tam, kad viņa publiski pauda atbalstu Harisai gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Ironizējot par republikāņu eksprezidenta Donalda Trampa viceprezidenta amata kandidāta Džeimsa Vensa apvainojošajiem izteikumiem par bezbērnu sievietēm ar kaķiem, kas lien politikā (Kamalai Harisai nav savu bērnu, taču viņa ir audžumāte sava vīra Duga Emhofa bērniem no pirmās laulības), Teilore Svifta pēc Harisas un Trampa debatēm paziņoja par par savu atbalstu Harisai, parakstoties kā “Teilore Svifta, bezbērnu dāma ar kaķi”.

Nepagāja ne divas stundas, kad 12 bērnu tēvs Masks, kurš pastāvīgi stāsta par nepietiekamu cilvēku skaita uz mūsu planētas, izteica viņai piedāvājumu kļūt par viņas bērna tēvu.

“Labi, Teilore, tu uzvarēji … es tev dāvāšu bērnu un aizsargāšu tavus kaķus, nežēlojot savu dzīvību,” sev piederošajā mikroblogošanas vietnē “X” rakstīja Masks. Šāds netaktiskums pārsteidzis pat Maska viskvēlākos fanus.

Daudzi ar nepacietību gaidīja, kad 34 gadus vecā Svifta beidzot paudīs atbalstu kādam no Baltā nama kandidātiem pēc tam, kad viņa 2020. gadā atbalstīja Džo Baidenu un 2016. gadā atbalstīja Hilariju Klintoni. Jo īpaši tādēļ, ka nesen Tramps stāstīja kārtējās pasaciņas par to, ka Svifta atbalsta viņa kandidatūru, izmantojot ar mākslīgo intelektu izveidotos attēlus.

“Es balsošu par Kamalu Harisu un Timu Volcu 2024. gada prezidenta vēlēšanās,” pēc debatēm paziņoja Svifta. “Es balsoju par @kamalaharris, jo viņa cīnās par tiesībām un mērķiem, kuru atbalstam, manuprāt, ir nepieciešama karotāja.” Savam ierakstam Svifta pievienoja attēlu ar savu kaķi Bendžaminu Batonu un to parakstīja “Teilore Svifta, bezbērnu dāma ar kaķi”.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 5. novembrī.