Izraēlas Gaisa spēki veic triecienu "Hamas" komandcentram humānajā zonā Gazā
foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Izraēlas Gaisa spēki veic triecienu "Hamas" komandcentram humānajā zonā Gazā.
Pasaulē
2024. gada 10. septembrī, 07:48

Izraēlas Gaisa spēki veic triecienu "Hamas" komandcentram humānajā zonā Gazā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Izraēlas Gaisa spēki otrdien paziņoja, ka ir devuši triecienus palestīniešu teroristu organizācijas "Hamas" komandcentram, kas bija ierīkots Gazas joslas dienvidu pilsētas Hānjūnisas humānajā zonā.

Izraēlas Gaisa spēki veic triecienu "Hamas" komand...

Vietējie palestīniešu mediji citēja "Hamas" kontrolētās Gazas joslas civilās aizsardzības ziņojumu, ka gaisa triecienos Al-Mavasi nometnei nogalināti vismaz 40 cilvēki un ievainoti vairāk nekā 60. Saskaņā ar šo ziņojumu esot trāpīts teltīm, kur mitinājās iekšēji pārvietotie Gazas joslas iedzīvotāji.

Izraēlas armija otrdienas rītā lietotnē "Telegram" pavēstīja, ka Izraēlas Gaisa spēki "deva triecienus nozīmīgiem "Hamas" teroristiem, kuri darbojās komandu un kontroles centrā, kas bija ierīkots humānajā zonā Hānjūnisā". Armija nesniedza informāciju par nogalinātajiem un ievainotajiem.

"Teroristi uzbruka un īstenoja teroraktus pret Izraēlas Aizsardzības spēku karavīriem un Izraēlas Valsti," vēstīja Izraēlas armija, piebilstot, ka "tika sperti daudzi soļi, lai mazinātu risku kaitēt civiliedzīvotājiem".

"Teroristu organizācijas Gazas joslā turpina sistemātiski ļaunprātīgi izmantot civilo un humāno infrastruktūru, tai skaitā noteikto humāno zonu, lai īstenotu teroristisku darbību pret Izraēlas Valsti un Izraēlas Aizsardzības spēku karavīriem," bija teikts armijas ierakstā "Telegram". Izraēla ir vairākkārt attaisnojusi uzbrukumus šādām zonām, atsaucoties uz izlūkošanas datiem, ka tur slēpjas "Hamas" kaujinieki, kas izmanto civiliedzīvotājus par dzīvajiem vairogiem.

Izraēla jūlijā uzbruka mērķim humānajā zonā starp Hānjūnīsu un Al-Mavasi nometni, apgalvojot, ka tur atradās "Hamas" teroristu bāze. Šajā uzbrukumā tika nogalināts "Hamas" militārā spārna Gazā līderis Mohammeds Deifs un "Hamas" Hānjūnīsas brigādes komandieris Rafa Salama. "Hamas" kontrolētā Gazas joslas Veselības ministrija toreiz paziņoja, ka trieciens bijis vērsts pret bēgļu nometni, nogalinot vismaz 90 cilvēkus un ievainojot 300.