Šimonīte paziņo par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai
foto: ZUMAPRESS/Scanix
Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.
Pasaulē
2024. gada 24. augustā, 19:57

Šimonīte paziņo par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte vizītē Kijivā paziņojusi par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai, kas ietvers pretgaisa aizsardzības sistēmas un citu aprīkojumu.

Šimonīte paziņo par jaunu militārās palīdzības pak...

Šimonīte ar šādu paziņojumu nāca klajā preses konferencē Kijivā, kurā piedalījās Ukrainas un Polijas prezidenti Volodimirs Zelenskis un Andžejs Duda. Šimonītes uzsvēra, ka Lietuvas nostāja karā ir skaidra un vienkārša: Ukrainai ir jāuzvar, Krievijai ir jāzaudē. Šodien Šimonīte platformā "X" publicēja ziņu, kurā nosoda Krievijas rīcību uzbrukt bērnu slimnīcai. Viņa arī paziņoja, ka Lietuva piešķīrusi 1 miljonu eiro, lai palīdzētu atjaunot slimnīcu.

Viņa sacīja, ka tikšanās laikā informējusi Zelenski, ka jaunākā Lietuvas militārā palīdzība Ukrainā nonāks līdz septembra sākumam. Tajā būs iekļautas tuvas darbības pretgaisa aizsardzības sistēmas, raķetes, pretdronu ieroči un cits aprīkojums, kā arī munīcija, atklāja Šimonīte. Viņa piebilda, ka Lietuva ir arī atvēlējusi 35 miljonus eiro radaru un atmīnēšanas aprīkojuma iegādei Ukrainai. "Mēs ceram, ka līdz rudens beigām varēsim nodot [Ukrainai] arī vairāk nekā 5000 Lietuvā ražotu dronu," paziņoja premjere.