Pasaulē
2024. gada 12. septembrī, 14:43

"Redzēju gaismu tuneļa galā, bet atgriezos," 32 gadus vecs vīrietis brīnumainā kārtā izdzīvo pēc zibens spēriena. VIDEO

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Divi vīrieši atpūtušies uz mola Gruzijā, kad pēkšņi vienam no viņiem iespēris zibens. Cietušais pastāstīja, ka ieraudzījis gaismu tuneļa galā, taču atgriezies.

"Redzēju gaismu tuneļa galā, bet atgriezos," 32 ga...

32 gadus vecais Pāvels Smirnovs ar draugiem un brāli devies atpūsties uz Batumi. Iepriekšējā vakarā kompānija nolēmusi pastaigāties pa molu, lai ne tikai uzfilmētu skaistus saulrietus, bet arī uztaisītu vairākus video.

Kādā brīdī vīrieši izdzirdējuši pērkona dārdus un tad redzējuši, kā Pāvilam trāpījis zibens - viņš nokritis zemē, drēbes viņam saplēstas driskās un aizdegušās. Draugi steigšus izsauca glābējus un ātro palīdzību - mediķi viņu nogādāja slimnīcā, diagnosticējot apdegumus uz vēdera, muguras un kājām. Batumi Republikas slimnīcas mediķi bijuši pārsteigti, ka vīrietis izdzīvojis un pēc būtības ticis galā ar vieglām traumām, raksta "StarHit".

Turklāt Pāvels jau bija atguvies un pat pastāstīja par savu stāvokli. "Pirmais, ko ieraudzīju, ir tunelis ar gaismu. Sekunde, un tu mirsti. Viss deg kā ellē, elpot ir grūti, kājas rokas nestrādā, domāju, ka tūlīt vai nu nosmakšu, vai sadegšu. Likās, ka sadegušas iekšas un ķermenis," sacīja vīrietis.

Pēc incidenta cietušais dažas sekundes nejuta ķermeņa daļu, vien dzirdēja savu draugu kliedzienus: "Zibens". Pāvels domāja, ka situācija ir kritiska, un viņš mirst. "Tikai viena roka kustējās normāli. Visur sāpes no apdegumiem. Sāpes iekšās, kājās, pa visu ādu - visur. Bija ļoti grūti elpot, it kā nevarētu ievilkt elpu," stāstīja vīrietis.

Visu laiku, līdz atbrauca ātrā palīdzība, blakus bija draugi, kas uzmundrināja vīrieti un darīja visu, lai viņš nezaudētu samaņu. "Viņi no augšas skatās uz mani, prasa, kā jūtos, bet es viņiem kaut ko: "Man ir ļoti slikti, es nevaru pakustēties!" Brālis nodzēsa man kreklu, kas bija sadedzis. Kurpes saplēstas gabalos, apakšbikses pamatīgi sadegušas, šorti it kā no šautenes izšauti, Maika arī pa pusei degusi," atcerējās Pāvels.

Šobrīd mediķi veic visas nepieciešamās analīzes un seko līdzi pacienta stāvoklim. Ja viņi apstiprinās, ka viņa dzīvībai nekas nedraud, tad pēc pāris dienām palaidīs mājās.

Tēmas