Iekrītot lifta šahtā, "Z-torņos" miris 21 gadu vecs celtnieks; būvdarbi apturēti
Puisis krita no liela augstuma un nāve bija momentāna. Darbi šajā objektā pagaidām apturēti.
112
2013. gada 14. decembris, 10:30

Iekrītot lifta šahtā, "Z-torņos" miris 21 gadu vecs celtnieks; būvdarbi apturēti

Jauns.lv

Vakar augstceltņu "Z-Towers" būvlaukumā, krītot no augstuma, gājis bojā 21 gadu vecs strādnieks, apstiprināja Valsts darba inspekcijā.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji, kuri izsaukumu uz notikuma vietu saņēmuši plkst.18.21.

VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele stāstīja, ka vīrietis bija kritis no liela augstuma un iekritis šahtā trešā stāva līmenī, tādējādi uzkrītot uz sastatnēm.

Ugunsdzēsēji jaunieti izvilka, un mediķi konstatēja viņa nāvi.

Valsts darba inspekcijas speciālisti nekavējoties devušies uz notikuma vietu, lai sāktu nelaimes gadījuma apstākļu noskaidrošanu.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis teica, ka par notikušo sākts kriminālprocess un izmeklēšanā policija sadarbosies ar Valsts darba inspekciju.

Augstceltņu "Z-Towers" projekta attīstītāju AS "Towers Construction Management" pārstāvis Artūrs Ivanovs norādīja, ka uzņēmumā visi ir satriekti par notikušo negadījumu, tas esot liels šoks un cilvēcisks pārdzīvojums.

"Izsakām visdziļāko līdzjūtību traģiskajā nelaimē bojāgājušā ģimenei, tuviniekiem un draugiem. Esam gatavi sniegt atbalstu bojāgājušā ģimenei un izmeklētājiem, lai iespējami ātri noskaidrotu notikušā apstākļus un cēloņus," sacīja Ivanovs.

"Towers Construction Management" vēlas apliecināt, ka uzņēmuma augstākā prioritāte ir cilvēku drošība, tāpēc projekta attīstītāji darīs visu iespējamo, lai līdzīgi negadījumi objektā neatkārtotos.

Uz izmeklēšanas laiku objektā ir apturēti visi būvdarbi, tie tiks atsākti tikai pēc negadījuma vietas apsekošanas un sakopšanas darbiem, piebilda Ivanovs.

LETA, Foto: Evija Trifanova/LETA

Tēmas