Tuvākajā nākotnē attīstības atšķirība starp Rīgu un Pierīgu palielināsies
Māris Kučinskis uzskata, ka jau šogad Rīga attīstījās krietni straujāk nekā citas pilsētas.
Novadu ziņas
2013. gada 25. decembris, 21:24

Tuvākajā nākotnē attīstības atšķirība starp Rīgu un Pierīgu palielināsies

Jauns.lv

Tuvākajā nākotnē attīstības atšķirības starp Rīgu un Pierīgu arvien palielināsies, prognozēja Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors Māris Kučinskis.

"Jau šogad izteikti bija vērojams, ka Rīga attīstās daudz straujāk nekā tās aglomerācijas. Uzskatu, ka šāda tendence saglabāsies arī tuvākajā nākotnē un Rīgas atrautība attīstības ziņā no tās aglomerācijām turpinās palielināties," sacīja Kučinskis.

Viņš atzīmēja, ka Rīgas attīstības straujo tempu nosaka tieši investoru drošība par investīcijām pilsētā. "Atlaides sabiedriskajā transportā Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem nav tas faktors, kas nodrošina Rīgas straujo attīstību. Atlaides ir mērķētas tieši uz darba devējiem. Savukārt izaugsmi nodrošina darba devēji. Rīga ir pieteikami liela, tajā ir laba piekļuve izglītības iestādēm, tāpēc investori nebaidās iet pilsētā ar savām investīcijām," teica asociācijas izpilddirektors.

LLPA ir dibināta 2001.gada augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību. Asociācijas biedri ir deviņas lielākās Latvijas pilsētas – Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA