Pirmizrādi piedzīvos režisora Džilindžera "Dieva indes un velna zāles"
Režisors Dž.Dž.Džilindžers, kurš veidojis romāna dramatizējumu, ir arī izrādes telpas iekārtojuma autors.
Kultūra
2014. gada 8. janvāris, 10:51

Pirmizrādi piedzīvos režisora Džilindžera "Dieva indes un velna zāles"

Jauns.lv

Dailes teātra Mazajā zālē šovakar notiks Dž.Dž.Džilindžera režisētās Mia Kouto melīgas drāmas iestudējuma "Dieva indes un velna zāles" pirmizrāde, informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Jakovļeva par izrādes sižetu stāstīja, ka tajā ārsts Sidonijs, meklējot savu pazudušo mīļoto, ierodas Miglas ciematā. Tur viņš sastop savas iecerētās vecākus, kas izrādās ļoti dīvains pāris. Bartolomejs ir cilvēks - slimība. Viņš ienīst cilvēkus, tomēr nez kāpēc nav aizvācies uz viņpasauli. Šajā ģimenē lamāšanās ir tas pats, kas atzīšanās mīlestībā. Vīrs sievu ir novedis tik tālu, ka viņai ir grumbas pat dvēselē. Katra diena ir kā pastarā tiesa. Turklāt Bartolomejs ir nelabojams sapņotājs un viņam vajadzētu izārstēties no sapņošanas, jo sapņot ir suņa darbs. Nekas nav tā, kā sākotnēji izskatās, un katram te ir savs noslēpums, stāstīja Jakovļeva.

Izrādē "Dieva indes un velna zāles" Sidonija lomā būs Ģirts Ķesteris, kurš 14.februārī atzīmēs 50.dzimšanas dienu. Bartolomeja lomu atveidos Juris Bartkevičs, bet Indra Briķe jauniestudējumā būs Munda.

Režisors Dž.Dž.Džilindžers, kurš veidojis romāna dramatizējumu, ir arī izrādes telpas iekārtojuma autors. Režisors radošajā komandā aicinājis kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu un gaismu mākslinieku Mārtiņu Kudiņu.

Jauniestudējums notiek radošo meklējumu ciklā "Brīva skatuve".

LETA/ Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva