Mainīs principus, kā Nacionālais kino centrs dalīs naudu filmām
NKC vadītājas vietnieks filmu ražošanas jautājumos Uldis Dimiševskis.
Kultūra
2014. gada 21. janvāris, 08:33

Mainīs principus, kā Nacionālais kino centrs dalīs naudu filmām

Jauns.lv

Filmu padome nolēmusi veikt korekcijas vērtēšanas principos, pēc kādiem Nacionālais kino centrs (NKC) konkursos sadala finansējumu filmām, stāstīja NKC vadītājas vietnieks filmu ražošanas jautājumos Uldis Dimiševskis.

Dimiševskis stāstīja, ka punktu sadalē filmu projektu vērtēšanā lielāka uzmanība tiks pievērsta radošajiem risinājumiem, lai vērtēšanas sistēma nebūtu tik birokrātiska. Turpmāk vērtēšanas sistēma būšot pārskatāmāka, jo tikšot atdalīti radošie un producēšanas kritēriji.

Konkursā papildu punktus varēs iegūt, ja filmu veidotājiem būs sasniegumi starptautiskos konkursos. Dimiševskis norādīja, ka turpmāk naudas piešķiršanā tiks vērtēts arī filmas producents.

NKC konkursu vērtēšanas sistēmas izmaiņu priekšlikumus iesniedza filmu producenti, un Filmu padomes sēdē tie tika atbalstīti.

Filmu finansējuma sadales konkursos tiek vērtēta projekta profesionālā un mākslinieciskā kvalitāte, projekta nozīmīgums un aktualitāte, kā arī tā finanšu, laika un darbības plāna samērojamība. Konkursā žūrija uzmanību pievērš arī projekta iesniedzēja un projekta autoru iepriekšējai pieredzei un kompetencei.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA