Atcelto skijoringa svētku vietā aicina doties uz ziemošanos kopā ar Rīgas bebru
Rīgas Ziemošanās laikā ikviens apmeklētājs kopā ar Rīgas Bebru varēs piedalīties bebra dejā, dziedāt kaķu korī, cept skursteņslauķu zefīru, skaitīt zvaigznes, zīmēt ar ogli vai uzņemt savu bebringa foto.
Kultūra
2014. gada 12. februāris, 17:53

Atcelto skijoringa svētku vietā aicina doties uz ziemošanos kopā ar Rīgas bebru

Jauns.lv

Silto laikapstākļu dēļ 15.februārī plānotie Rīgas skijoringa svētki uz Daugavas ledus ir atcelti. Visi rīdzinieki un pilsētas viesi ir gaidīti sestdien no plkst.17 Esplanādē, kur norisināsies festivāls "Rīgas ziemošanās 2014", informēja nodibinājuma "Rīga 2014" sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris.

Festivāls dos iespēju ikvienam gan mākslas darbnīcās, gan prāta spēlēs satikties un iedraudzēties ar Rīgas simboliem, sola tā rīkotāji.

Pasākumā apmeklētāji Esplanādē varēs izstaigāt sešas aktivitāšu takas, kas balstītas uz rakstnieka Sergeja Timofejeva un mākslinieka Reiņa Pētersona "Rīgas stāstiem" par Rīgas kanāla Bebru, Melno kaķi, Lielo Kristapu, Pētergaili un Skursteņslauķiem.

Rīgas Ziemošanās dos iespēju ikvienam gan mākslas darbnīcās, gan prāta spēlēs satikties un iedraudzēties ar Rīgas simboliem, kuri, kā izrādās, tik daudz jauna, nezināma un aizraujoša var mums pavēstīt par Rīgu.

Pasākumā varēs ieteikt jaunus Rīgas simbolus nākamajiem "Rīgas stāstiem". Uz "Rīgas ziemošanās" skatuves uzstāsies grupas "Carnival Youth", "Oranžās brīvdienas", "Gapoljēri", "Pulsa efekts", kā arī "Goran Gora". Koncertprogrammas noslēgumā uzstāsies grupa "Bermudu divstūris".

"Rīgas ziemošanās 2014" ir Eiropas kultūras galvaspilsētas tematiskās līnijas "Rīgas karnevāls" notikums, kas bagātina Rīgas kultūras norises ziemas periodā. Ieeja pasākumā būs bez maksas.

LETA, Kasjauns.lv / Foto: Dace Grante (Ideju Institūts)