Rīgā kapračiem nākas pieveikt pusotru metru dziļu sasaluma slāni
Kapa bedres izrakšana un aizbēršana ziemas periodā, no 1.novembra līdz 30.aprīlim, maksā no 40,55 līdz 46,40 eiro.
Sabiedrība
2014. gada 16. februāris, 23:41

Rīgā kapračiem nākas pieveikt pusotru metru dziļu sasaluma slāni

Jauns.lv

Ilgstošais kailsals radījis grūtības arī Rīgas pašvaldības kapračiem - zeme šoziem sasalusi neparasti dziļi, tāpēc Rīgas domes Kapsētu pārvalde iegādājusies speciālus palīglīdzekļus kapavietu rakšanai un nolēmusi kapračiem janvārī un februārī piemaksāt 10 eiro par katru rokamo kapavietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kapsētu pārvaldes vadītājs Jānis Upītis šonedēļ Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē norādīja, ka parasti ziemā zeme sasalst aptuveni pusmetra dziļumā, taču šogad tā sasalusi līdz pat 1,40 metru dziļumam - ko tādu pat vecākie kaprači, kas strādā 30 un 40 gadus, neesot piedzīvojuši.

Lai kapavietas tomēr būtu iespējams izrakt, Mājokļu un vides departaments Kapsētu pārvaldes vajadzībām šā gada sākumā par 3600 eiro no SIA "Xavi" iegādājies atskaldāmo āmuru, kuru visbiežāk izmanto būvlaukumos kalšanas un ciršanas darbiem, kā arī ģeneratoru.

Ņemot vērā smagos darba apstākļus, Kapsētu pārvalde ierosinājusi kapračiem janvārī, februārī un pēc vajadzības arī martā, piemaksāt 10 eiro pirms nodokļu nomaksas par kapavietu rakšanu sala laikā.

Kā liecina Mājokļu un vides departamenta mājaslapā pieejamā informācija, kapa bedres izrakšana un aizbēršana ziemas periodā, no 1.novembra līdz 30.aprīlim, maksā no 40,55 līdz 46,40 eiro.

Vidēji mēnesī Rīgas pašvaldības kapsētās tiek veikti ap 600 apbedījumi, līdz ar to tiek plānots, ka, ieskaitot nodokļu maksājumus, kopējā summa par piemaksām kapračiem varētu sasniegt 16 000 eiro.

Lai šo pakalpojumu rīdziniekiem nesadārdzinātu, piemaksas tiks segtas no departamenta līdzekļiem, pārdalot ienākumus par citiem pakalpojumiem Kapsētu pārvaldē, pastāstīja Mājokļu un vides departamenta pārstāve Iveta Mazūre.

LETA/Foto: All Over Press