Bērnu slimnīcas māsiņas naudas trūkuma dēļ raujas vairākos darbos vai iet prom
Vadītāja Anda Čakša neslēpj, ka slimnīcā ir daudz un dažādas problēmas, taču vislielākā no tām - nožēlojamais atalgojums personālam. Tas gan nesen ticis paaugstināts, taču tik un tā nav pietiekošs, lai māsiņas darbā noturētu.
Sabiedrība
2014. gada 27. februāris, 09:33

Bērnu slimnīcas māsiņas naudas trūkuma dēļ raujas vairākos darbos vai iet prom

Jauns.lv

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes priekšsēdētāja Anda Čakša ir nobažījusies par medicīnas darbinieku zemo atalgojumu, kas liek tiem strādāt vairākas slodzes vai arī doties peļņā uz ārzemēm.

Ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" Čakša stāstīja par to, cik ļoti viņas vadītajai slimnīcai ir vajadzīgs remonts, jo vairākās telpās sliktās izolācijas dēļ veidojas ļoti liels mitrums. "Bet pats svarīgākais ir tas, ka es gribētu, lai slimnīcas darbiniekiem visiem ir labas algas un lai viņi nebrauktu prom," uzsvēra BKUS valdes priekšsēdētāja.

Viņa norādīja, ka vissmagākā situācija ir ar atalgojumu aprūpes māsām un māsu palīgiem. Zemās algas dēļ šie medicīnas darbinieki ir spiesti strādāt vairākos darbos, tādējādi pastāv risks, ka var pasliktināties darba kvalitāte. Savukārt citi, redzot, ka Latvijā savā profesijā normāli nopelnīt nevar, vienkārši izvēlas emigrēt uz ārzemēm.

Lai gan nesen tika veiktas izmaiņas māsu atalgojuma sistēmā, situācija uzlabojās tikai pavisam nedaudz, un kopumā medicīnas darbinieku atalgojums aizvien ir neadekvāti zems, nobažījušies Čakša, kura nesen tika apstiprināta arī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdē.

Iepriekš viņa norādījusi, ka abu slimnīcu darbības procesi ir ļoti līdzīgi, tāpēc darbu to valdēs viņa spēs apvienot. Par to nešaubās arī Veselības ministrijas vadība.

LETA, Foto: Evija Trifanova/LETA