Lai ieskaņotu lomu filmā, šonedēļ Rīgā viesosies britu aktieris Ralfs Fainss
Ralfs Fainss uzņēmies Rakitina lomu ieskaņot krievu valodā.
Kultūra
2014. gada 11. marts, 20:12

Lai ieskaņotu lomu filmā, šonedēļ Rīgā viesosies britu aktieris Ralfs Fainss

Jauns.lv

Lai ieskaņotu Rakitina lomu krievu režisores Veras Glagoļevas filmā "Divas sievietes", Rīgā šonedēļ viesosies britu aktieris Ralfs Fainss, informēja "Jura Podnieka studijas" pārstāve Marta Kontiņa.

"Divas sievietes" ir starptautisks kopražojuma projekts ar Krievijas, Latvijas, Francijas un Lielbritānijas piedalīšanos. To atbalstījis Eiropas Savienības kopražojuma projektu atbalsta fonds "Eurimages". Filmas režisore ir Glagoļeva. Tās producenti ir Natālija Ivanova no "Horosho Production" un Žans Mišels Rejs no "Rezo productions", savukārt Latvijas pusi pārstāv producente Antra Cilinska no "Jura Podnieka studijas".

Filmas tapšanā iesaistīti arī vairāki latviešu profesionāļi, piemēram, galvenais operators Gints Bērziņš un skaņu režisors Anrijs Krenbergs. Filmas scenārija pamatā ir Ivana Turgeņeva luga "Mēnesis uz laukiem". Galveno - Rakitina - lomu filmā atveido britu aktieris Fainss, Ļizavetas Bogdanovas lomā franču aktrise Silvija Testjū, skolotāja lomā vācu aktieris Bernds Moss. Pārējo aktieru ansambli veido tādi krievu aktieri kā Anna Astrahanceva, Aleksandrs Balujevs, Larisa Malevannaja, Vasilijs Miščenko un citi. Filmas pirmizrāde gaidāma šī gada rudenī.

Šobrīd ir noslēdzies filmas montāžas process un britu aktieris Fainss ieradīsies Rīgā, lai ieskaņotu Rakitina lomu. Viņš to uzņēmies izdarīt krievu valodā. Pagājušajā nedēļā, lai ieskaņotu Ļizavetas Bogdanovas lomu, Rīgā viesojās arī franču aktrise Testjū. Darba grupai Latvijā pievienojušās arī režisore Glagoļeva un producente Ivanova.

Filmas producente Cilinska par projektu stāstīja, ka šāda mēroga sadarbības projekti Latvijas filmu nozarei ir ļoti nozīmīgi. Tie ļauj Latvijas profesionāļiem strādāt starptautiskā arēnā. Pēc Cilinskas teiktā, nozarei ir ļoti būtiski piesaistīt pasaulē atzītus vārdus, jo tas atver durvis uz plašākām iespējām un atpazīstamību. Cilinska norādīja, ka guvusi nenovērtējamu pieredzi. Viņa ir gandarīta, ka iegūta arī sadarbības partneru uzticība.

LETA/ Publicitātes foto