1dienas
19stundas
38minūtes
05sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Rīgas Centrāltirgus teritorijā turpmāk kārtību nodrošinās Iekšējais drošības dienests
Runā Rīga

Rīgas Centrāltirgus teritorijā turpmāk kārtību nodrošinās Iekšējais drošības dienests

Jauns.lv

No šodienas, 2016.gada 1.decembra, Rīgas Centrāltirgus teritorijā kārtību nodrošinās AS “Rīgas Centrāltirgus” (turpmāk – RCT) Iekšējās drošības dienests, kā rezultātā tiks sekmīgāk organizēta apsardzes funkcija, kā arī ietaupīti finanšu un laika resursi.

Rīgas Centrāltirgus teritorijā turpmāk kārtību nod...

RCT Iekšējās drošības dienests būs patstāvīga RCT struktūrvienība, tajā strādās 36 cilvēki ar lielu pieredzi drošības struktūrās.

“Lēmums izveidot iekšējo apsardzes struktūru tika pieņemts, vadoties pēc „Rīgas Centrāltirgus” stratēģiskās attīstības plānā 2012.-2018. gadam” noteiktā, ka arī, ņemot vērā apsardzes pakalpojumu iepirkumu konkursa rezultātus. Mēs esam pārliecināti, ka ar savu apsardzes struktūrvienību panāksim lielāku efektivitāti drošības jomā, ka arī samazināsim šai funkcijai nepieciešamās izmaksas. Līdz šim pastāvošā kārtība paredzēja to, ka par RCT pieņemto lēmumu īstenošanu jākonsultējas ar apsardzes pakalpojumu sniedzēju vadību, kas, protams, ir lieks ķēdes posms. Drošības jomas lēmumi prasa operativitāti un laika ietaupījums uz birokrātijas rēķina noteikti ir ieguvums,” informē RCT valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

Līdztekus Iekšējās drošības dienesta izveidei, tiek domāts arī par citiem pasākumiem drošības situācijas uzlabošanai RCT teritorijā, apsardzes posteņu skaita optimizāciju un efektīvāku apsargu darba organizāciju.

“Uzskatu, ka svarīgi ir spert pirmo soli, bet vēl svarīgāk par to – spert šo soli pareizajā virzienā. RCT Iekšējas drošības dienesta izveide ir šāds solis. Taču jāturpina iesāktais darbs jomas sakārtošanā. Jau pašlaik mums ir izveidojusies laba sadarbība gan ar Drošības policiju, gan ar Valsts policiju, kā arī Rīgas pašvaldības policijas struktūrvienībām. Tuvākajā nākotnē tiks izstrādāts arī videonovērošanas sistēmas projekts un veikti citi darbi, lai cilvēki, kuri apmeklē Rīgas Centrāltirgu un šeit strādā, jūtas droši,” akcentē RCT Iekšējās drošības dienesta vadītājs Vitālijs Dubovs.