Kalnmeiers atņem pielaidi valsts noslēpumam Strīķei; lēmums nav pārsūdzams
Ģenerālprokurora lēmums nav pārsūdzams, taču SAB ir tiesības atkārtoti lemt jautājumu par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam izsniegšanu Strīķei.
Sabiedrība

Kalnmeiers atņem pielaidi valsts noslēpumam Strīķei; lēmums nav pārsūdzams

Jauns.lv

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nolēmis atcelt Satversmes aizsardzības biroja (SAB) 2014.gada 29.aprīļa lēmumu par pirmās kategorijas speciālās atļaujas izsniegšanu pieejai sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei.

Kalnmeiers atņem pielaidi valsts noslēpumam Strīķe...

Šādu lēmumu Kalnmeiers pieņēmis, izvērtējot Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļā pabeigtās pārbaudes materiālus daļā par minēto SAB lēmumu.

Atbilstoši likuma ''Par valsts noslēpumu'' 11.panta piektajai daļai, ģenerālprokurora lēmums nav pārsūdzams.

Ievērojot likuma „Par valsts noslēpumu” un Ministru kabineta noteikumu Nr.21 „Valsts noslēpuma, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas, Eiropas Savienības un ārvalstu institūciju klasificētās informācijas aizsardzības noteikumi” prasības, SAB ir tiesības atkārtoti lemt jautājumu par   speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam izsniegšanu Strīķei.

KNAB pārstāve Laura Dūša informēja, ka birojs ir saņēmis ģenerālprokurora lēmumu, bet par tālāko rīcību tiks lemts tikai pēc saņemtās informācijas izvērtēšanas. Vienlaikus viņa norādīja, ka lēmums par pielaides valsts noslēpumam atņemšanu vēl nenozīmē, ka Strīķei darbs KNAB būs jāatstāj.

Savukārt SAB vadītājs Jānis Maizītis atteicās komentēt minēto lēmumu.

BNS, Foto: Ieva Čīka/LETA