Andris Bērziņš nesaka, vai gribētu būt prezidents uz vēl vienu termiņu
Andris Bērziņš Latvijas Valsts prezidenta amatā stājās 2011.gada vidū. Prezidentu ievēlē Saeima uz četriem gadiem.
Politika
2014. gada 19. jūnijs, 09:14

Andris Bērziņš nesaka, vai gribētu būt prezidents uz vēl vienu termiņu

Jauns.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš pagaidām atturas dot skaidru atbildi, vai piekristu kandidēt uz šo amatu atkārtoti, liecina Bērziņa sacītais intervijā LNT "900 sekundēm".

"Man vēl gads un divas nedēļas ir jāstrādā šajā amatā. Spriest, ko pēc gada darīs, ir, acīmredzot, par agru. Darāmā ir ļoti daudz sakrājies. Pieļauju, ka nākamgad pēc 1.aprīļa varētu par šo jautājumu nopietni runāt. Es vienkārši centīšos darīt darbu, ko esmu iesācis," uz jautājumu atbildēja prezidents.

Latvijas Televīzijas raidījumā "Sastrēgumstunda" trešdienas vakarā, debatējot par Valsts prezidenta amata kandidātiem un Bērziņa izredzēm, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) viens no līderiem Uldis Augulis apliecināja, ka ZZS atbalstītu Bērziņu, jo cita kandidāta šobrīd neesot.

Nacionālajai apvienībai galvenais kritērijs, pēc tās līdzpriekšsēdētāja Raivja Dzintara vārdiem, ir, lai Valsts prezidents spētu sev un citiem definēt Latvijas valsts mērķi un nacionālās intereses, kā arī spētu mobilizēt un iedvesmot sabiedrību. Kā piemēru Dzintars minēja Egilu Levitu.

Savukārt Jānis Reirs pavēstīja, ka "Vienotība" pirms Saeimas vēlēšanām septembrī varētu pieņemt lēmumu šajā jautājumā. "Nav izslēgta iespēja, ka parādīsies kandidāts, un netiek izslēgta iespēja atbalstīt šo prezidentu," teica Reirs, atgādinot, ka "Vienotībai" savulaik jau bijusi oficiāli izvirzīta kandidatūra – Sandra Kalniete.

Par tautas vēlētu prezidentu diskusijas laikā iestājās "Saskaņas centra", partijas "Latvijas attīstībai", Reģionu alianses un "No sirds Latvijai" pārstāvji, kuras līdere Inguna Sudraba pauda pārliecību, ka līdz Bērziņa pilnvaru termiņa beigām ir iespējams pieņemt atbilstošas izmaiņas Satversmē.

BNS, Foto: Reuters