Sagatavots Rīgas ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāns viedai pilsētai
Runā Rīga
2014. gada 19. jūnijs, 13:20

Sagatavots Rīgas ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāns viedai pilsētai

Jauns.lv

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ceturtdien, 19.jūnijā, akceptēja Rīgas ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plānu viedai pilsētai 2014.- 2020.gadam. Plāna izstrādi organizēja „Rīgas enerģētikas aģentūra” (REA). 2010. gadā Rīgas domē jau bija apstiprināts ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāns, taču ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, it īpaši informācijas un komunikāciju tehnoloģiju attīstību, tika nolemts to pilnveidot un aktualizēt, lai tuvinātu Rīgu viedās pilsētas statusam.

Rīgas ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāns viedai pilsētai tika sagatavots starptautiskā projekta „STEP Up” ietvaros sadarbībā ar Eiropas pilsētām Glāzgovu (Lielbritānija), Ģenti (Beļģija) un Gēteborgu (Zviedrija). REA rīcības plāna izstrādē iesaistīja daudzus dažādu jomu speciālistus, kā arī organizēja četras sabiedriskās apspriešanas. Notika diskusijas par enerģijas ražošanu, ēku energoefektivitāti, atjaunojamo energoresursu finansēšanas iespējām, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izmantošanu.

Pēc ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāna viedai pilsētai apstiprināšanas Rīgas dome, to ieteikts izmantot visām institūcijām un privātpersonām, kas Rīgā risina ar energoapgādi, energoefektivitāti un atjaunojamās enerģijas izmantošanu saistītus jautājumus, piemēram, renovē ēkas, modernizē energoavotus, sniedz servisa pakalpojumus enerģētikas jomā vai plāno un realizē energopatēriņa samazināšanas pasākumus.

Papildinformācija: REA - tālrunis 67012444, e-pasts: rea@riga.lv; aģentūra atrodas Brīvības ielā 49/53, 5. stāvā, 518. kabinetā, interneta vietne:

Sadarbībā ar Rīgas domi

Karlīna Timofejeva/Foto: Ieva Lūka, LETA