Rīgā notiks Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls
Kultūra

Rīgā notiks Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls

Jauns.lv

Ceturtdien, 4. septembrī, plkst. 12.00 Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā (Uzvaras bulvārī 2a) tiks atklāta izstāde „Ceļojums leļļu mākslā pagātnē, tagadnē un sākotnē”. Izstādi atklās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, un tā ir viens no Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāla pasākumiem.

Rīgā notiks Eiropas profesionālās leļļu mākslas fe...

Festivāls Rīgā notiks no 4. līdz 7.septembrim, un tā laikā paredzētas lekcijas, meistarklases, tikšanās ar autoriem, starptautiska bērnu grāmatu un ilustrāciju ekspozīcija.

Leļļu izstādē piedalās 18 Eiropas valstu profesionālas leļļu mākslas meistari, kuru darbi atspoguļo mūsdienu profesionālas leļļu mākslas virzienus, spilgtu individuālo izteiksmes stilu, izmantojamo materiālu daudzveidību un pielietojumu. Vienlaikus varēs iepazīties arī ar leļļu mākslas pagātni un ielūkoties nākotnē.

Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivālu organizē Ināras Liepas Leļļu mākslas muzejs, festivāla norisi atbalsta Rīgas dome.

Karlīna Timofejeva / Foto: Ieva Lūka, LETA