Sēras Ikšķilē: 8.klases skolniece nomira sava brālīša un klasesbiedru acu priekšā
Otrdien traģiski bojā aizgājusī Ikšķiles vidusskolas skolniece no dzīves aizgājusi gaišā dienas laikā sava brāļa, skolasbiedru un skolotāju acu priekšā.
Novadu ziņas

Sēras Ikšķilē: 8.klases skolniece nomira sava brālīša un klasesbiedru acu priekšā

Jauns.lv

Otrdien pusdienlaikā pie Ikšķiles vidusskolas mirusī 8. klases skolniece no dzīves aizgājusi sava jaunākā brāļa acu priekšā. Traģiskais negadījums ir šokējis visu pilsētu. Ne tikai ikšķiliešiem, bet arī apkārtnes iedzīvotājiem ir grūti aptvert notikušo.

Sēras Ikšķilē: 8.klases skolniece nomira sava brāl...

Ikšķilieši teic: iespējams, traģēdija nebūtu beigusies letāli, ja skolasbiedri un pedagogi būtu labvēlīgāk izturējušies pret bojāgājušo, ar epilepsiju sirgstošo meiteni. Skolas direktors Česlavs Batņa gan sarunā ar Kasjauns.lv noliedza, ka meitene esot bijusi „izstumtā”, tieši otrādi – viņa bijusi draudzīga un arī draugu viņai esot bijuši gana daudz.

Kāda Ikšķiles vidusskolas audzēkņa māte Kasjauns.lv pastāstīja: „Negadījums notika pusdienlaikā. Meitene ātrāk atprasījās no skolas, lai paspētu uz ārpusskolas nodarbībām. Viņa uz tām devās kopā ar savu jaunāko brāli, stumjot velosipēdu pie rokas. Kad brālis jau bija pārgājis pāri gājēju pārejai iepretim viaduktam uz Rīgas – Daugavpils šosejas, meiteni piemeklēja epilepsijas lēkme.

Viņu centās glābt, no skolas izskrēja medmāsiņa, bērni un citi. Bērniem gan uzreiz lika atkāpties, lai viņi neredz šausminošo skatu. Tomēr meiteni neizdevās glābt. Domāju, ka pie vainas bija viņas veselības problēmas.

Tomēr bērni teic, ka nelaime, iespējams, nebūtu tik briesmīga, ja meitenei stresu neradītu remontdarbi, kas notiek ceļot tiltu pie gājēju pārejas pie viadukta. Remonta dēļ tagad tur slēgts gājēju celiņš un auto rada īstu jūkli.

Jāteic, ka meitene bija ar īpašām vajadzībām. Uzskatu, ka pedagogi viņai un ar to saistītām problēmām nepievērsa pietiekami lielu uzmanību. Tomēr gribu teikt, ka tā nav problēma tikai šajā gadījumā, bet gan vispār, pedagogu attieksmē pret visiem audzēkņiem. Tā ir skolas lielā problēma. Pērn par pārāk lielu aizraušanos ar alkoholu atlaida fizikas skolotāju, tagad atkal problēmas ir ar vienu citu pedagogu. Pedagogi audzēkņiem nepievērš pietiekami lielu uzmanību. Skolotājiem ir vairākas slodzes – viņi novada stundas Ikšķilē un tad fiksi prom uz Ķegumu un Ogri.

Šis notikums ir aizēnojis jaunā skolas mācību gada sākumu, šokējis visus skolas bērnus, un ne tikai Ikšķilē, bet arī kaimiņu pilsētā – Ogrē, jo tā jau atrodas tepat līdzās.”

Savukārt Ikšķiles vidusskolas direktors Česlavs Batņa noliedz visus pārmetumus: „Visa izskanējusi informācija, ka meitene esot bijusi atstumta nav patiesa. Pirms traģiskā negadījumā meitene ar savām draudzenēm bija manā kabinetā. Meitene bija draudzīga un viņai bija daudz draugu. Pats redzēju, kā viņa bija kopā ar draugiem. Tomēr, jāsaka, ka pērn šajā skolā nestrādāju, un kā saka – pagale jau viena nedeg, bet tomēr gribu teikt, ka interneta komentāros rakstītajam pilnīgi nepiekrītu. Tagad visa skola ir šokā, pie mums ir izbraukuši Krīzes centra speciālisti, trešdien arī sasaucu skolotāju sapulci, lai pārrunātu notikušo.”

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka otrdien pie Ikšķiles vidusskolas mirusi astotās klases skolniece Mirušajam bērnam jau iepriekš bija veselības problēmas - meitene ik pa laikam zaudējusi samaņu, taču pēdējais kritiens pēc samaņas zuduma izrādījies liktenīgs.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola sacīja, ka izsaukumus tika saņemts 2. septembrī pulksten 12.21 un, ierodoties notikuma vietā, mediķi konstatēja, ka meitenei iestājusies klīniskā nāve. Meitenes iespējamos nāves iemeslus Vītola nekomentēja un uzsvēra, ka tie skaidrojami ekspertīzē.

Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA