Rīgas NVO nams atzīmē gada jubileju
Divpadsmit mēnešos NVO notikuši vairāk nekā 400 nevalstisko organizāciju rīkotie dažāda spektra pasākumi, darbojušās 74 nevalstiskās organizācijas.
Runā Rīga

Rīgas NVO nams atzīmē gada jubileju

Jauns.lv

Ceturtdien, 25. septembrī, plkst. 15.00 Laimdotas ielā 42 notiks svinīgs sarīkojums, atzīmējot Rīgas NVO (nevalstisko organizāciju) nama pirmā darbības gada jubileju. Pirms gada – 2013. gada 25. septembrī plašai sabiedrībai un apmeklētājiem savas durvis vēra NVO nams, piedāvājot nevalstisko organizāciju pārstāvjiem daudzveidīgas iespējas: tikties, darboties, gūt zināšanas, rast domubiedrus un veidot jaunas sadarbības formas.

Rīgas NVO nams atzīmē gada jubileju...

Atzīmējot NVO nama jubileju, pašvaldības un organizāciju pārstāvji, draugi un atbalstītāji tiek aicināti uz sarīkojumu, kurā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta  direktors Guntis Helmanis.  Pasākumā pateiksies aktīvākajām organizācijām, kā arī akcijas „Apzaļumosim NVO namu!” dalībniekiem. Viesiem būs iespēja arī vērot muzikālos un deju priekšnesumus, kurus sarūpējuši mākslinieciskie kolektīvi, kas darbojas NVO namā.

Rīgas pašvaldība NVO namu atvēra, lai īstenotu 2010. gadā iedzīvotāju forumā „Rīga dimd – iedzīvotāji runā!” izskanējušo ideju par telpām, kurās varētu darboties nevalstiskās organizācijas. Namu izveidoja, pateicoties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājas Eiženijas Aldermanes iniciatīvai un atbalstam.  

NVO nams ir Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) padotībā un tas veidots kā atbalsts biedrībām, nodibinājumiem un fondiem, kurā iespējams saņemt konsultācijas, veikt administratīvo darbu, apmeklēt seminārus,  informatīvos pasākumus un rīkot sarīkojumus.  Nams ir atvērts no pirmdienas līdz sestdienai. Tiek piedāvātas 10 telpas ar nepieciešamo aprīkojumu darbam pie datora, semināru, apmācību, sanāksmju, mēģinājumu organizēšanai, kā arī atvērtā biroja iespējas un zāle. NVO aktuālo informāciju un izstādes var izvietot divos plašos gaiteņos.

Divpadsmit mēnešos NVO notikuši vairāk nekā 400 nevalstisko organizāciju rīkotie dažāda spektra pasākumi, darbojušās 74 nevalstiskās organizācijas. Šajā laikā namu apmeklējuši vairāk nekā 9000 cilvēku. Katru mēnesi pieteikumus aktivitātēm iesniedz jaunas organizācijas.

 „Pirmais NVO nama darbības gads ir apliecinājis Rīgas domes lēmuma par nama veidošanu nepieciešamību un tālredzību. Nevalstiskais sektors ir viens no pilsoniskas sabiedrības stūrakmeņiem. Nevalstisko organizāciju darbībā izpaužas pilsētas iedzīvotāju jaunrades darbs, savu interešu īstenošana un aizstāvība. Esam gandarīti, ka pirmajā darbības gadā NVO nams ir kļuvis par vienu no Rīgas pilsētas sabiedriskajiem centriem,” sagaidot gada jubileju saka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas NVO atbalsta sektora vadītājs Dzintars Koks.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto