Klintone prezidentam Bērziņam teikusi, ka ASV ir "dziļi ieinteresētas" Latvijā
Klintone atzina, ka ASV investoru iesaistīšanās Latvijas finanšu sektorā ir stingrs signāls arī citu jomu investoriem iesaistīties Latvijas un Baltijas reģiona ekonomikas sektoros, tostarp enerģētikas jomā.
Politika

Klintone prezidentam Bērziņam teikusi, ka ASV ir "dziļi ieinteresētas" Latvijā

Jauns.lv

ASV ir dziļi ieinteresētas atbalstīt Baltijas valstis stiprināt enerģētisko neatkarību, tā pēc Triju Zvaigžņu ordeņa lielvirsnieka krusta saņemšanas Valsts prezidentam Andrim Bērziņam atzina bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Klintone prezidentam Bērziņam teikusi, ka ASV ir "...

Kā informēja prezidenta Preses dienestā, pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni Klintonei, prezidents īpaši pateicās par augstās ASV amatpersonas personīgo iesaisti un ieguldījumu Latvijas un ASV stratēģisko attiecību stiprināšanā, uzsverot, ka abu valstu attiecībās šobrīd ļoti nozīmīga ir ekonomiskās sadarbības dimensija, kurā ASV investīcijām Latvijas ekonomikā ir būtiska loma dažādos tās sektoros.

Pārrunājot Krievijas-Ukrainas konflikta ietekmi uz Baltijas reģiona drošību, prezidents uzsvēra, ka situācijas ietekmē Baltijas reģiona valstis ir sākušas daudz ciešāku un mērķtiecīgāku sadarbību drošības nostiprināšanā - gan nesen notikušā NATO samita lēmumu ietvaros, gan pirms tam, vienojoties par kopīgu pozīciju un stratēģisku partnerību savstarpēji un kopīgi ar ASV kā uzticamu stratēģisko partneri.

Savukārt, daloties atmiņās par pirms divdesmit gadiem notikušo ASV prezidenta Bila Klintona vizīti Latvijā, Klintone uzsvēra neizdzēšamās pozitīvās emocijas, ko toreiz izjutusi Rīgā, un piebilda, ka baltiešu neatkarība viņai bijusi nozīmīga kopš skolas gadiem, kad, pateicoties savai skolotājai, par to uzzinājusi un dzīvojusi Čikāgā, kur ir stipra latviešu emigrācijas kopiena.

Tāpat prezidents izteica uzaicinājumu Klintonu ģimenei apmeklēt Latviju 2018.gadā, kad tiks svinēta valstiskās neatkarības pasludināšanas simtā gadskārta.

Bērziņš 21.septembrī devies darba vizītē uz ASV. Tās noslēgums plānots 26.septembrī.

LETA/Foto: Reuters