Dombrovskis: neskatoties uz spekulācijām, "Vienotība" joprojām ir vienota
Dombrovskis atzina, ka "Vienotība" 12.Saeimas vēlēšanās saņēmusi mācības un signālus no vēlētājiem, kas jāņem vērā turpmākajā partijas darbā.
Politika

Dombrovskis: neskatoties uz spekulācijām, "Vienotība" joprojām ir vienota

Jauns.lv

Neskatoties uz spekulācijām par partijas iekšējām nesaskaņām, "Vienotība" joprojām ir vienota, uzsvēra Latvijas ekspremjers, "Vienotības" valdes loceklis Valdis Dombrovskis.

Dombrovskis: neskatoties uz spekulācijām, "Vienotī...

"Tas, ko mēs redzam, pašreiz ir ļoti daudz dažādu spekulāciju, kas kaut kādā veidā tiek mākslīgi uzturēts, bet es varu pateikt, ka attiecībā uz "Vienotību", partija joprojām ir vienota," viņš sacīja.

Dombrovskis atzina, ka "Vienotība" 12.Saeimas vēlēšanās saņēmusi mācības un signālus no vēlētājiem, kas jāņem vērā turpmākajā partijas darbā.

Uz jautājumu, vai "Vienotības" iekšējās nesaskaņas nav apturējušas nākamās valdības veidošanu un sarunas ar koalīcijas partneriem, Dombrovskis atbildēja, ka ""Vienotība" ir gatava turpināt darbu. Mēs zinām, ka arī koalīcijas partneri ir vienojušies par atbalstu Laimdotai Straujumai kā Ministru prezidentei, un šīs sarunas arī turpinās un virzās uz priekšu".

Ekspremjers pauda pārliecību, ka jau nākamnedēļ partijas varēs doties pie Valsts prezidenta ar zināmām koalīcijas aprisēm.

Jau ziņots, ka "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa 12.Saeimas vēlēšanās Kurzemē palikusi tikai ceturtā, lai gan startēja ar pirmo numuru. Nākamajā dienā pēc vēlēšanām viņa sasauca "Vienotības" valdes ārkārtas sēdi, kurā partijas biedri viņai pauda nemainīgu atbalstu. Tomēr šonedēļ partijā sākušas valdīt nesaskaņas, liecina neoficiāla informācija.

Nesaskaņas partijā izraisījusi arī vairāku partijas jauno biedru priekšvēlēšanu aģitācija, kurā viņi nesaskaņoti ar "Vienotību" izmantojuši fotogrāfijas ar premjeri, kā arī viņas citātus, kuros it kā pausts pamudinājums balsot tieši par šiem kandidātiem. Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") norādījusi, ka norobežojas no šīm reklāmām.

Šonedēļ trīspusējo konsultāciju laikā partijas vēl nevienojās, vai koalīcija turpinās strādāt trīs partiju sastāvā, kā tas bijis līdz šim, vai arī valdības veidošanai tiks piesaistīta arī LRA. NA piektdien pēc divpusējās tikšanās ar LRA pauda, ka mēģinās koalīcijas partnerus pārliecināt par LRA iekļaušanu koalīcijas sastāvā. ZZS un "Vienotība" līdz šim uzsvērusi, ka esošā koalīcija ir ieguvusi pietiekami daudz vietu 12.Saeimā - 61 mandātu, tādēļ koalīcijas sastāvā nav jāiekļauj vēl citas partijas.

"Vienotība", ZZS un NA oficiālās trīspusējās konsultācijas turpinās pirmdien, tomēr neoficiālas sarunas tiek plānotas arī sestdien un svētdien. Tāpat pirmdien partijas dosies uz tikšanos pie Valsts prezidenta, lai runātu par nākamās valdības veidošanu.

Partijas līdz šim vienojušās par to, ka "Vienotībai" būs premjera amats, Finanšu ministrija, Ārlietu ministrija un Veselības ministrija, ZZS - Labklājības ministrija, Zemkopības ministrija, Aizsardzības ministrija, bet NA - Kultūras ministrija, liecina aģentūras BNS rīcībā esošā informācija.

"Saskaņa" 12.Saeimas vēlēšanās ieguvusi 24 deputātu vietas, "Vienotība" - 23,   ZZS  - 21, NA - 17, LRA - 8, bet " No sirds Latvijai " - 7.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA