Zolitūdes traģēdijā bojāgājuša glābēja mīļotā tiesai lūdz konstatēt civillaulības faktu
Ir daudz tādu ģimeņu, kurām Zolitūdes traģēdijā bojā gāja civillaulātais.
Sabiedrība
2014. gada 22. oktobris, 15:04

Zolitūdes traģēdijā bojāgājuša glābēja mīļotā tiesai lūdz konstatēt civillaulības faktu

Jauns.lv

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa vakar, 21.oktobrī, skatīja Zolitūdes traģēdijā bojāgājušā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) virsleitnanta Edgara Reinfelda civilsievas Ivetas Vorzas pieteikumu par faktiskās civillaulības fakta konstatēšanu.

Vorza paskaidroja, ka ir daudz tādu ģimeņu, kurām Zolitūdes traģēdijā bojā gāja civillaulātais, bet šādām ģimenēm nav bijis nekāda atbalsta no valsts puses, tās nevar arī pretendēt uz valsts pabalstu, tikai var saņemt psiholoģisku atbalstu.

Pēc Vorzas sacītā, viņa ar bojāgājušo dzīvesbiedru bija plānojuši reģistrēt laulību šī gada vasarā.

Kā norādīja tiesā, spriedums tiks pasludināts 4.novembrī plkst.16.30.

Latvijas Radio ziņoja, ka sabiedriskās politikas centrs "Providus" šo jautājumu, kas skar nereģistrētās attiecības, nosaucis par vienu no nepadarītajiem darbiem. Tiek norādīts, ka, lai gan šis jautājums ticis akcentēts arī tikšanās reizēs ar premjeri saistībā ar Zolitūdes traģēdiju, pagaidām rīcība nav sekojusi.

Uz līdzīgām grūtībām iepriekš norādīja arī biedrības pārstāve, Saeimā no partijas "Saskaņa" ievēlētā Regīna Ločmele. Viņa iepriekš pastāstīja, ka ir vairākas problēmas ar kompensāciju izmaksām, jo, piemēram, bojāgājušo dzīvesbiedri, kas nav reģistrētās attiecībās, nesaņem neko. Viņa toreiz minēja, ka glābēja Sergeja Ižika civilsieva pēc sava vīra bojāejas neko nesaņēma, bet kompensāciju saņēma Ižika adoptētais dēls.

LETA/Foto: Gunita Kļava/LETA, VUGD