Politika
2014. gada 4. novembris, 12:36

Kaimiņš izbrīnīts jau pirmajā sēdē: "20 minūtes pastrādājām un pārtraukums!"

Jauns.lv

Šodien uz pirmo sēdi sanākuši visi 100 jaunievēlētajā 12. Saeimā iebalsotie deputāti. Saņēmuši mapītes ar deputāta nozīmīti un dažādus dokumentus, noklausījušies Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzrunu un Latvijas himnu pēc 17 minūšu pasēdēšanas jau devās pirmajā pārtraukumā.

Šodien jaunievēlētā parlamenta galvenais uzdevums ir deputātu zvērestu nodošana un savu priekšnieku ievēlēšana. Tā vienmēr bijusi piņķerīga lieta, jo prasa daudz laika un lielu skaitu pārtraukumu, lai varētu saprast, vai uz sēdi tiešām ir sanākuši visi pareizie deputāti, nepieciešamas būs arī sagatavot balsošanas zīmes un tamlīdzīgi.

Šajā Saeimā diezgan liels skaits tautas kalpu ir bez iepriekšējas parlamentārās pieredzes, proti, parlamentā ievēlēts 41 deputāts, kurš nebija iepriekšējā sasaukumā. Kasjauns.lv novēroja, ka jaunie uz Saeimas sēdi ieradušies īpaši satraukti un sapucēti. Pat Arturs Kaimiņš (aktieris ar segvārdu Artuss Kaimiņš) uz pasākumu ieradies smalkā uzvalkā. Žaketes piedurknē viņš itin veiksmīgi dažbrīd maskē savu minikameru.

Tieši Kaimiņš jau paspējis izcelties ar Saeimas darba vērtējumu. Viņš lielīgi paziņoja, ka mazajā „Sony” kamerā jau iemūžinājis sarunu ar kolēģi Jāni Junkuru, kurš jau tuvākajā laikā pēc Saeimas deputāta mandāta saņemšanas to noliks un pavērs vaļā parlamenta durvis 11. Saeimas priekšsēdētājai, vēlēšanās caurkritušajai Solvitai Āboltiņai. Kaimiņš ziņoja, ka gan jau savā kamerā ierakstīs arī sarunas ar citiem deputātiem, jo, pēc viņa teiktā, parlamentā ir ļaudis, ar kuriem viņam būs jāparunā.

Tāpat Kaimiņš pauda izbrīnu, kā Saeimā tiek organizēts darbs. Viņš sacīja, ka pamazām iejūtas Saeimas darbā un dienas beigās redzēs, kā te ir. Pagaidām viņš varēja paust vien izbrīnu, kad tad te sāksies strādāšana: „20 minūtes pastrādājām un pārtraukums!”

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica, Aigars Hibneris