Sabiedrība
2014. gada 9. novembris, 19:10

Turpmāk atskaites par sniegto sociālo palīdzību un pakalpojumiem varēs iesniegt tikai elektroniski

Jauns.lv

Pašvaldību sociālie dienesti un sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sniedzēji turpmāk atskaites par sniegtajiem sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību varēs iesniegt tikai elektroniski, informēja Labklājības ministrijā (LM).

To varēs izdarīt, izmantojot e-pakalpojumu "Atskaišu un valsts statistikas pārskatu iesniegšana". Tas ļaus pakalpojumu sniedzējiem uzlabot informācijas apmaiņas procesu, kā arī mazinās administratīvo slogu.

Minētais e-pakalpojums ir publicēts portālā "latvija.lv".

Šis ir pirmais e-pakalpojums, kuru LM izstrādājusi sadarbībā ar pašvaldībām Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā "Sociālās politikas monitoringa sistēmas pilnveide - SPP vienotās informācijas sistēmas izstrāde, ieviešana un e-pakalpojumu attīstīšana".

Projekta mērķis ir izveidot vienotu un integrētu informācijas sistēmu labklājības nozares funkciju un uzdevumu izpildei. Tas nozīmē, ka sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu monitoringa sistēmas datu ieguve notiks tiešsaistes režīmā no pašvaldību sociālo dienestu un citu sociālo pakalpojumu sniedzēju institūcijām.

Kopumā projekta laikā paredzēts izstrādāt piecus e-pakalpojumus, un to ieviešanai plānots izveidot vienotu sociālās politikas monitoringa informācijas sistēmu. Tās gaitā būs izveidots sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrs un trūcīgo personu reģistrs un optimizēti sociālo pakalpojumu piešķiršanas procesi. Sociālās palīdzības informācijas sistēmas un e-pakalpojumu ieviešana ļaus uzlabot sniedzamo sociālo pakalpojumu kvalitāti un pieejamību, samazināt administratīvo un finansiālo slogu uz sabiedrību.

LETA