Zbigņevs Stankevičs nāk klajā ar paziņojumu neprecētajiem cilvēkiem
Par viendzimuma attiecību reģistrēšanu, pēc viņa domām, vispār nav vērts runāt, tas būtu absurds.
Sabiedrība
2014. gada 10. novembris, 08:11

Zbigņevs Stankevičs nāk klajā ar paziņojumu neprecētajiem cilvēkiem

Jauns.lv

Cilvēkiem, kuri nav reģistrējuši savu laulību, ir jāuzņemas atbildība par šī lēmuma sekām, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" apgalvo Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šādi viņš komentē nepieciešamību ieviest Latvijā partnerattiecību tiesisko regulējumu. "Stāšanās laulībā tagad ir maksimāli vienkāršota. Cilvēki, kuri nav reģistrējuši savu laulību, pretendē uz to, ka viņiem būs tādas pašas tiesības kā laulātajiem? Tā ir bijusi viņu izvēle - nelaulāties. Tāpēc tagad viņiem ir jāuzņemas atbildība par to, jo tās ir viņu lēmuma sekas," uzskata arhibīskaps.

Lūgts komentēt konkrētu gadījumu, kad tiesa noraidīja Zolitūdes traģēdijā bojāgājušā glābēja civilsievas pieteikumu par faktiskās civillaulības fakta konstatēšanu, Stankevičs skaidro, ka "šī traģēdija parāda, kādas ir sekas tam, ka cilvēki bezatbildīgi izrīkojas ar savu dzīvi un seksualitāti, dzīvojot kopā bez laulības".

"Līdzjūtību un žēlsirdību nereti mēdz atdalīt no patiesības. Ja to atdala, tad tā kļūst par izdabāšanu cilvēka iegribām, zemākajām kaislībām, beigās šai atdalīšanai ir destruktīva ietekme. Jā, protams, es jūtu līdzi tai sievietei, bet patiesība ir tāda, ka tās ir viņas un tā cilvēka, kurš gāja bojā, lēmuma sekas," intervijā "Neatkarīgajai" norāda arhibīskaps.

LETA, Foto: Ieva Lūka/LETA