Šķetina Kuldīgas sabiedriskās ēdināšanas vēstures lappuses. VIDEO
Kuldīgas novada muzejs sarīkojis atmiņu vakarā, kurā bijušie pilsētas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu darbinieki stāstīja par savulaik piedzīvoto Kuldīgas krogos un ēdnīcās.
Novadu ziņas
2014. gada 14. novembris, 18:31

Šķetina Kuldīgas sabiedriskās ēdināšanas vēstures lappuses. VIDEO

Jauns.lv

Arī pirms daudziem gadu desmitiem Kuldīga bija iemīļots tūristu mērķis, un ikviena ceļotāja neatņemama labsajūtas radītājs ir arī sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums. Kuldīgas novada muzejs tikko bija sarīkojis atmiņu vakaru, kurā sapulcējušies šķetināja pilsētas sabiedrisko ēdināšanas uzņēmumu vēsturi.

Vietējie zildeguņi gaidīja astoņus no rīta, kad atkal varēs „uzpravīties”. Strādnieki pusdienās devās ēdnīcām. Bet tūristi, kuru Kuldīgu apmeklēja vēl padomju laikā, joprojām atminas kafejnīcas, kuras bija slavenas visā Latvijā – gan „Staburadzi” Liepājas ielā, gan bērnu kafejnīcu „Vāverīte” pie Katrīnas baznīcas.

Kuldīgas muzejs nesen rīkoja kārtējo pasākumu ciklā „Kā tur īsti bija?”, kas bija veltīts atmiņu stāstiem par sabiedriskās ēdināšanas iestādēm Kuldīgā. Sarunu tematika saistījās ar kādreizējam kafejnīcām un krogiem – „Zilo bumbu”, „Vāverīti”, „Papardi”, „Pagrabiņu” un citiem. Nākama muzeja organizētā tikšanās arī būs saistīta ar sabiedrisko ēdināšanu – par muzikantiem un mūziku Kuldīgas restorānos un kafejnīcās.

Sīkāk par sabiedriskās ēdināšanas vēsturi Kuldīgā skatieties Skrundas televīzijas videosižetā.

Sabiedriskās ēdināšanas vēsture Kuldīgā (Skrundas TV)
Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video

Tēmas