Deputāti vienbalsīgi atļauj izkratīt kolēģa Potapkina dzīvesvietu
Vakar kratīšanas notika deputāta sievai Gaļinai daļēji piederošajos restorānos "Gan Bei".
Sabiedrība

Deputāti vienbalsīgi atļauj izkratīt kolēģa Potapkina dzīvesvietu

Jauns.lv

Saeima ceturtdien vienbalsīgi atbalstīja lēmumu, kas paredz ļaut veikt kratīšanu deputāta Sergeja Potapkina ("Saskaņa") dzīvesvietā.

Deputāti vienbalsīgi atļauj izkratīt kolēģa Potapk...

Prokuratūras lūgums veikt kratīšanu 12.Saeimas deputāta Potapkina dzīvesvietā tika saņemts trešdien.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers atzina, ka šāds solis saistīts ar kriminālprocesu par izvairīšanos no nodokļu apmaksas lielos apmēros.

"Divās sabiedrībās tika veiktas manipulācijas ar grāmatvedības atskaišu dokumentiem un to fiksāciju, kas ļāva uzņēmumam samazināt fiksētos ieņēmumus. Piecu mēnešu laikā valstij nodarītie zaudējumi patreiz ir aprēķināti 780 tūkstošu eiro apmērā tikai pievienotās vērtības nodokļu nenomaksāšanas veidā. Vēl tiks veikti aprēķini un summa ievērojami pieaugs, jo nav samaksāti arī uzņēmuma ienākuma nodokļi un sociālie nodokļi par darbiniekiem," teica ģenerālprokurors.

"Saskaņas" Saeimas frakcijas konsultante Katrīna Iļjinska informēja, ka Potapkins neiebilst pret kratīšanu dzīvesvietā gadījumā, ja Ģenerālprokuratūra un Finanšu policijas izmeklētāji uzskata to par nepieciešamu.

Kratīšanas atļauja lūgta saistībā ar kriminālprocesu, kurā iesaistīts Potapkina sievai Gaļinai Karmačai daļēji piederošais restorānu biznesa uzņēmums SIA "Lage Ltd.".

10.decembrī vairākos SIA "Lage Ko" piederošajos restorānos "Gan Bei" tika veikta kratīšana. "Lage Ltd." pārstāve Antra Ozoliņa iepriekš uzsvēra, ka minētajā jautājumā uzņēmums nekādus komentārus nesniegs.