Politika
2014. gada 24. decembris, 16:44

Junkuram par piedalīšanos pirmajā 12.Saeimas plenārsēdē izmaksā 79 eiro

Jauns.lv

Jānim Junkuram, kurš 12.Saeimā tika ievēlēts no "Vienotības" saraksta, bet tomēr pirmajā plenārsēdē pēc svinīgā zvēresta došanas atteicās no deputāta mandāta, izmaksāti 79,08 eiro, liecina informācija parlamenta mājaslapā.

Junkuram atalgojums izmaksāts par novembri.

Junkurs paziņojumā medijiem norāda, ka šo saņemto atalgojumu pārskaitījis labdarībai un izteicis aicinājumu arī citiem deputātiem ziedot - vismaz par darbu vienā parlamenta sēdē.

"Vēlos informēt ikvienu, kuru satrauksi ziņa par man izmaksāto atalgojumu par dalību 12.Saeimas pirmajā plenārsēdē - esmu šo summu ziedojis labdarībai. Aicinu arī ikvienu esošo Saeimas deputātu šajos Ziemassvētkos veikt ziedojumu labdarībai vismaz vienas plenārsēdes atalgojuma apmērā," sacīts mandātu nolikušā deputāta paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Junkurs dibinājis uzņēmumu "Lambo Logistics Latvia", liecina informācija datubāzē "Lursoft". Viņam piederošais uzņēmums reģistrēts 1.decembrī Kuldīgā. Tā pamatkapitāls ir viens eiro.Mandātu nolikušais deputāts ir arī vienīgais kompānijas valdes loceklis. "Lambo Logistics Latvia" darbības veids Uzņēmumu reģistrā nav norādīts.

Atteikšanos no deputāta mandāta Junkurs iepriekš pamatoja ar saņemto darba piedāvājumu ārpus Latvijas - Honkongā. Viņš tika ievēlēts, balotējoties no "Vienotības" saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Pēc mandāta nolikšanas parlamentā iekļuva iepriekšējā Saeimas sasaukuma spīkere un "Vienotības" valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kura šobrīd vada partijas Saeimas frakciju.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA