Par triju mazu meiteņu seksuālu izmantošanu - nosacīts sods
Asgats Šafikovs, kura vecums netiek izpausts, netiklībā ievedis trīs meitenes, kurām notikušais radījis smagas sekas. Pēc tam, kad apsūdzētais bija vienojies ar prokuroru, tiesa šo vīrieti nolēma nesodīt ar reālu brīvības atņemšanu.
112
2014. gada 30. decembris, 16:25

Par triju mazu meiteņu seksuālu izmantošanu - nosacīts sods

Jauns.lv

Siguldas rajona tiesa otrdien Asgatam Šafikovam, kas apsūdzēts par vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem pret trim nepilngadīgām meitenēm par pavešanu netiklībā un pavešanu netiklībā, kas izraisījuši smagas sekas, piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, pastāstīja tiesas pārstāve Daina Putniņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiesa, rakstveida procesā izskatot krimināllietu, kurā Šafikovs apsūdzēts pēc Krimināllikuma panta par nepilngadīgu meiteņu pavešanu netiklībā un piecos noziedzīgos nodarījumos pēc Krimināllikuma panta par nepilngadīgu meiteņu pavešanu netiklībā, kas izraisījuši smagas sekas, nosprieda apstiprināt starp prokuroru un apsūdzēto noslēgto vienošanos.

Ņemot vērā šo vienošanos, apsūdzētajam tiesa sodu noteica nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, uzliekot par pienākumu piedalīties probācijas programmās atbilstoši Valsts probācijas dienesta norādījumiem.

Par spriedumu desmit dienu laikā kopš otrdienas var iesniegt kasācijas sūdzību.

Apsūdzētais noziedzīgos nodarījumus pret trim nepilngadīgām personām - 2000., 2001., 2004.gadā dzimušām meitenēm - pastrādājis 2013.gadā, piebilda Putniņa.

BNS, Foto: shutterstock