Pirmdien gaiss iesls līdz +12 grādiem un brīžiem uzspīdēs saule
foto: Zane Bitere/LETA
Rīgā šodien lietus nav gaidāms.
Sabiedrība

Pirmdien gaiss iesls līdz +12 grādiem un brīžiem uzspīdēs saule

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Pirmdien vietām gaidāmi nokrišņi, bet brīžiem uzspīdēs arī saule, vēsta sinoptiķi.

Pirmdien gaiss iesls līdz +12 grādiem un brīžiem u...

Rīta pusē valsts austrumu pusē līņā

Pirmdienas rītā valsts lielākajā daļā ir maz mākoņu, austrumu novados vietām vēl nedaudz īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija. Pūš lēns līdz mērens rietumu vējš. Stiprākās vēja brāzmas naktī bija 16,5 metri sekundē Ventspils ostā. Gaisa temperatūra +6..+11 grādi. Gaisa kvalitāte ir laba.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, rietumu vējš pūš ar ātrumu 3-8 metri sekundē, gaisa temperatūra +8..+9 grādi, pie jūras tā svārstās ap +10 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7,5 grādiem Dagdā līdz +13,1 grādam Liepājā un Rucavā. Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 27.oktobrī bija +26..+27 grādi Itālijā un Balkānos, kā arī +29 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -12 grādi Islandē.

Dienā vietām uzspīdēs saule

Dienas laikā vietām gaidāms īslaicīgs lietus. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumiem. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +9..+12 grādiem. Rīgā nav gaidāmi nokrišņi, pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +11..+12 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena atzars. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1014 hektopaskāliem Ziemeļvidzemē līdz 1020 hektopaskāliem Kurzemes dienvidrietumos.