Valmieras SOS Bērnu ciematam ziedots vairāk nekā 260 atjaunotu elektroierīču
foto: Publicitātes foto
"Eco Baltia vide" un "Lidl" ziedo vairāk nekā 260 atjaunotas elektroierīces Valmieras SOS Bērnu ciematam.
Novadu ziņas

Valmieras SOS Bērnu ciematam ziedots vairāk nekā 260 atjaunotu elektroierīču

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Lai veicinātu elektropreču ilgtspējīgu izmantošanu, vides apsaimniekošanas uzņēmums "Eco Baltia vide" sadarbībā ar "Lidl Latvija" aizvadītajā nedēļā ziedoja vairāk nekā 260 atjaunotas elektroierīces Valmieras SOS Bērnu ciematam. Ziedotās ierīces tika rūpīgi atlasītas un atjaunotas, lai tām piešķirtu otro dzīvi un sniegtu nepieciešamo atbalstu tiem, kam tas ir visvairāk nepieciešams.

Valmieras SOS Bērnu ciematam ziedots vairāk nekā 2...

Šis ziedojums ir daļa no starptautiskās Elektrotehnikas atkritumu dienas iniciatīvas, kas tiek atzīmēta katru gadu 14. oktobrī, lai veicinātu sabiedrības izpratni par elektroierīču atkārtotu izmantošanu un pārstrādi. Ziedotās ierīces, piemēram, tosteri, gludekļi, urbjmašīnas, ventilatori un dažādas sadzīves un dārza tehnikas vienības, palīdzēs uzlabot bērnu ikdienas dzīvi.

"Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts norādīja, ka "Lab!" darbnīca, kas tika atklāta šī gada februārī, līdz šim ir atjaunojusi vairāk nekā 500 dažādu elektroierīču, un ziedojums SOS ciematam apliecina, cik svarīga ir ilgtspējīga pieeja resursu pārvaldībai. Viņš uzsvēra, ka šādas iniciatīvas ne tikai palīdz mazināt atkritumu daudzumu Latvijā, bet arī sniedz būtisku atbalstu līdzcilvēkiem.

"Lidl Latvija" Komunikācijas departamenta direktore Dana Hasana pauda lepnumu par sadarbību, kas veicina ilgtspējīgas pārmaiņas. Viņa uzsvēra, ka "Lidl" turpinās sadarboties ar "Eco Baltia vide" un ziedot atjaunotās elektroierīces tiem, kuriem tās visvairāk nepieciešamas.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja pateicās par ziedojumu, kas palīdzēs uzlabot bērnu ikdienu un radīt drošu un attīstošu vidi. Valmieras SOS ciematā šobrīd aug 47 bērni, un ziedotās elektroierīces, piemēram, putekļu sūcēji un apgaismoti globusi, būtiski uzlabos viņu dzīves apstākļus.