Izsekojis meitenes ādas jakās, publicējis, kā pašapmierinās, un sapņojis par "Al-Quaeda": kas ir VDD aizturētais Putina slavinātājs?
foto: Pexels.com/@Giulia Botan
Ilustratīvs attēls.
112

Izsekojis meitenes ādas jakās, publicējis, kā pašapmierinās, un sapņojis par "Al-Quaeda": kas ir VDD aizturētais Putina slavinātājs?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts drošības dienests (VDD) šā gada 25. septembrī aizturēja Latvijas pilsoni aizdomās par terorisma publisku slavināšanu un attaisnošanu. Medijos izskanējis, ka aizturētais ir vīrietis, kurš soctīklā "X" sevi dēvē par Raiti Gobiņu.

Izsekojis meitenes ādas jakās, publicējis, kā paša...

Minētais Raitis Gobiņš jau gadiem savā "X" profilā publicē dažāda veida perversijas. Savā profilā angļu valodā Gobiņš norāda, ka viņa apsēstība ir jaunas meitenes ādas apģērbā. Publicētajos ierakstos vīrietis plaši apraksta savu uzvedību sabiedriskajā transportā, kur vēlējies atņemt meitenei viņas ādas jaku, vai vismaz to paturēt rokās:

"Ja tas esmu es un pasaku savu vārdu, meitenēm būtu pašaprotami jāprotās un jāļauj man paturēt sava ādas jaka, paglāstīt, es nerunāju, ka uzreiz ķerties pie locekļa un sākt berzēt, bet Tev ir jebkurā dzīves situācijā jāpārliecinās, ka tas ir Raitis Gobiņš, ja Tu to zini, Tavai reakcijai ir jābūt teju Āā, tas esi Tu, tad Tu drīksti paglāstīt vai paturēt manu ādas jaku."

2017. gada oktobrī TV3 raidījums "Bez Tabu", atsaucoties uz no kādas personas saņemtu sūdzību, ziņoja, ka sociālajos tīklos uzdarbojas kāds puisis, kurš citām soctīklu lietotājām izsaka divdomīgas replikas, bet savos profilos ievieto bildes ar ādas jakām un izdalījumiem no saviem dzimumorgāniem uz tām.

Jau vēstīts, ka kriminālprocesa ietvaros VDD 25. septembrī personas dzīvesvietā veica kriminālprocesuālas darbības. To laikā tālākai izpētei tika izņemti vairāki datu nesēji un piezīmes.

VDD, veicot informatīvās telpas monitoringu, noskaidrojis, ka persona vietnē “X” publicējusi vairākus ierakstus, kuros pausts atbalsts teroristisko organizāciju sludinātajai, vardarbību attaisnojošajai ideoloģijai. Persona ierakstos slavinājusi teroristu grupējumu “Al-Qaeda” un agresorvalsts Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

Aizdomās turētajai personai kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums. Patlaban VDD turpina izmeklēšanu un sniegs papildu informāciju par tās gaitu atbilstoši kriminālprocesa virzībai.