112

VIDEO: apstiprinājušās ziņas, ka bezvēsts pazudušais Emīls Asaris Baltkrievijā ir aizturēts

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Baltkrievijā pazudušais Emīls Asaris, kurš no Latvijas izbrauca 11. septembrī, lai dotos iepirkties Baltkrievijā, valstī ir aizturēts un pašlaik gaida tiesas prāvu, vēsta "Degpunktā".

VIDEO: apstiprinājušās ziņas, ka bezvēsts pazuduša...

Jau ziņots, ka 11. septembrī uz Baltkrieviju iepirkties devās Latvijas pilsonis Emīls Asaris. Lai gan viņš šādus ceļojumus uz minēto veica visai bieži, jaunā puiša tuvinieki norāda, ka 12. septembrī kontakti ar viņu pārtrūkuši - Emīla telefons bija izslēgts un sociālie tīkli bija neaktīvi. Puiša mamma Ilona norādīja, ka Emīls uz Baltkrieviju mēdza doties aptuveni reizi nedēļā, un šoreiz viņš uz Baltkrieviju arī nogādājis kādu sievieti.

Bet puiša draudzene Kristīne atklāja, ka klusums no viņa ir ļoti neierasts, jo jaunietis allaž bijis pieejams komunikācijai ar tuviniekiem. “Viņa telefona numurs, paša Emīla Asara, ir izslēgts pilnīgi. Sociālos tīklos viņš nav aktīvs. Vienmēr viņš bija aktīvs, telefonu neizlaida no rokas. Piemēram, kaut kas notiek ar telefonu, viņš vienmēr atrada izeju, kā sazināties ar mani, vai ar brāli savu, vai ar mammu. Vienmēr atrada, kā sazināties un pateikt,” stāsta puiša draudzene Kristīne.

Ārlietu ministrija nākusi klajā ar vēstīm, ka Emīls Baltkrievijā ir aizturēts un patlaban tiek gaidīts viņam nozīmētās tiesas sēdes datums - tiesa, visu notikumu ieskauj neatbildētu jautājumu jūgs. “Pagaidām notiek izmeklēšana, un tālāk nav vēl zināms, kas tur notiek. Sazvanāmies ar policiju. Ir atrasta tā sieviete [ar ko Emīls kopā ceļoja]. Viņa ir liecinājusi, bet pagaidām nav vēl nekas cits zināms,” norāda Ārlietu ministrijas pārstāve Diāna Eglīte.

Par puisi ļoti uztraucas Emīla mamma. Viņa norāda, ka viņai nav ne jausmas, kādos apstākļos dēls šobrīd mitinās, vai kad ar viņu būs iespējams atkal tikties. “Mums ir zināms, ka viņš aizturēts Baltkrievijā. Runā, ka viņš ar mums sazināsies, līdz tiks palaists brīvībā, bet ir pagājusi vairāk nekā nedēļa, un nekā.”

Vairāk skaties video!