112
2024. gada 17. septembrī, 21:30

VIDEO: tuvinieki noraizējušies par, iespējams, Baltkrievijā pazudušo Emīlu. "Telefons izslēgts, sociālie tīkli neaktīvi!"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Tuvinieki pauduši raizes par, iespējams, Baltkrievijā pazudušo Emīlu Asari, kurš no Latvijas izbrauca 11. septembrī. Puiša ģimenes locekļi norāda, ka viņš ir ļoti komunikabls, un šāds klusums no viņa esot ļoti neierasts.

VIDEO: tuvinieki noraizējušies par, iespējams, Bal...

Tuvinieki norāda, ka Emīls ik pa laikam dodas uz Baltkrieviju, lai iepirktos, bet šoreiz viņš no kaimiņvalsts nav atgriezies mājās. Pēdējo reizi ar tuviniekiem viņš runāja 12. septembrī, bet pēc tam jaunais vīrietis vairs neesot par sevi devis ziņas - viņa teledons ir izslēgts un puisis ir neaktīvs sociālajos tīklos. Puiša mamma Ilona norāda, ka Emīls uz Baltkrieviju dodas aptuveni reizi nedēļā, un šoreiz viņš uz Baltkrieviju arī nogādājis kādu sievieti.

Kā stāsta Kristīne, kas puisi pazīst personīgi, klusums ir ļoti neierasts, jo jaunietis vienmēr ir pieejams komunikācijai ar tuviniekiem. “Viņa telefona numurs, paša Emīla Asara, ir izslēgts pilnīgi. Sociālos tīklos viņš nav aktīvs. Vienmēr viņš bija aktīvs, telefonu neizlaida no rokas, pilnīgi aktīvs. Piemēram, kaut kas notiek ar telefonu, viņš vienmēr atrada izeju, kā sazināties ar mani, vai ar brāli savu, vai ar mammu. Vienmēr atrada, kā sazināties un pateikt,” stāsta puiša draudzene Kristīne.

To, ka Emīls šķērsojis Latvijas un Baltkrievijas robežu, tuviniekiem apstiprinājusi robežsardze. Diemžēl nav ziņu no Lietuvas, jo tieši caur leišmali dažādu apsvērumu dēļ Emīls varēja mēģināt atgriezties dzimtenē. Latvijas konsulāts Vitebskā ir vērsies Baltkrievijas iestādēs, lai noskaidrotu informāciju. Pagaidām tā nav saņemta. Kā uzsver Ārlietu ministrija, jāņem vērā, ka saskaņā ar Vīnes konvenciju par konsulārajiem sakariem aizturētais var izvēlēties, vai par aizturēšanas faktu informēt savu pilsonības valsti. ĀM uzsver, ka tiesiskuma trūkuma dēļ Baltkrievijā un Krievijā Latvijas iespējas sniegt palīdzību saviem valstspiederīgajiem šajās valstīs ir ļoti ierobežotas, informācijas aprite notiek ļoti lēni. 

Vairāk skaties video!