"Dzirdēju, ka maza meitene kliedza!" Inčukalnā avārijā dzīvību zaudē motociklists
foto: Shutterstock
Ilustratīvs foto.
112
2024. gada 6. septembrī, 21:41

"Dzirdēju, ka maza meitene kliedza!" Inčukalnā avārijā dzīvību zaudē motociklists

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Ceturtdien Siguldas novadā, Inčukalnā, uz šosejas notika negadījums, kurā cieta kāds motocikla vadītājs, kurš, braucot pa autoceļu, sadūrās ar automašīnu “BMW”, kas veica kreisā pagrieziena manevru, lai nobrauktu no lielceļa. Diemžēl motociklists avārijā gāja bojā. Par to, kā notika avārija, izteikušies aculiecinieki.

"Dzirdēju, ka maza meitene kliedza!" Inčukalnā avā...

“Strādāju no mājām, dzirdēju blīkšķi. Pēc brīža dzirdēju, ka meitene maza kliedza. Aizskrēju līdz šosejai un redzēju, ka viens cilvēks guļ uz ceļa,” TV3 raidījumam “Degpunktā” stāsta netālu dzīvojošais Matīss.

Lai gan avārijas apstākļi Matīsam nav skaidri, vīrietis pastāsta, ka konkrētajā ceļa posmā transportlīdzekļu sadursmes gadījušās vēl pavisam nesenā pagātnē: “Pirms aptuveni diviem mēnešiem turpat bija avārija. Kravas auto grieza teritorijā, un džips gribēja apdzīt. Toreiz bija veiksmīgi, bez smagām traumām.”

Savukārt par vakardienas negadījumu kāds cits aculiecinieks pastāsta, ka “BMW” vadītājs veica kreisā pagrieziena manevru, lai no šosejas nokļūtu uz mazākas nozīmes zemes ceļa, kas ved uz netālu esošo autoservisa teritoriju. Diemžēl autovadītājs, iespējams, nepamanīja pa pretējo braukšanas joslu tuvojamies motociklu, vai varbūt šoferis nosprieda, ka pagūs nobraukt no šosejas un tādēļ nedeva ceļu mazāk aizsargātajam braucējam, kuram pēc noteikumiem bija priekšroka.

Policijas pārstāvji informē, ka bojāgājušais bija 41 gadu vecs un šis ir jau septītais upuris no motobraucēju rindām šogad. Par negadījumu pie Inčukalna likumsargi ir uzsākuši kriminālprocesu un izmeklē notikušā apstākļus.