112

Ugunsdzēsēji Rīgā saņēmuši neparastu izsaukumu - no šādas vietas cilvēkus viņi vēl nebija glābuši

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ugunsdzēsēji glābēji pirmo reizi saņēma izsaukumu, kurā vajadzēja uzlauzt... pakomāta durvis. Vienā no nodalījumiem atradās meitene, kura pati no šaurās telpas nespēja tikt ārā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ugunsdzēsēji Rīgā saņēmuši neparastu izsaukumu - n...

Pēc pusaudžu izklaidēm "Smartpost XL" pakomāta nodalijām tika uzlauztas durvis. Acīmredzot bērni gribēja pajokot vai nofilmēt video, ko publicēt soctīklos, taču tas viss neizdevās tik jautri, kā cerēts. Pusaudži izvēlējās pakomātu, kas atrodas Rīgā, Saharova ielā, tirdzniecības centrā "Augusts". 12 gadus vecā meitene iekāpa lielākajā nodalījumā, un viņas draugi aizvēra durvis. Tās vairs nebija iespējams atvērt. Bērna atbrīvošanai tika izsaukti glābēji. Nav zināms, kas tieši vērsās pie operatīvajiem dienestiem – draugi, veikala darbinieki vai aculiecinieki.

foto: Ekrānuzņēmums
Pusaudži savām izklaidēm izvēlējās pakomātu, kas atrodas tirdzniecības centrā "Augusts".
Pusaudži savām izklaidēm izvēlējās pakomātu, kas atrodas tirdzniecības centrā "Augusts".

Meitene priecājās, ka tika ārā no šaurās telpas, un, par laimi, ar viņas veselību viss bija kārtībā. "Smartpost" pārstāvji ziņoja, ka pakomāta durvis bijušas vaļā, jo viens no klientiem pēc sūtījuma saņemšanas tās neaizvēra, kas ļāva bērniem ierāpties nodalījumā.

"Šis ir pirmais šāds gadījums mūsu uzņēmuma vēsturē, bet, piemēram, pirms dažām nedēļām Vācijā pusaudzis bija iestrēdzis cita uzņēmuma pakomātā un nevarēja tikt ārā, jo aizcirtās durvis," komentē "Smartpost Itella" pārstāvji.

Arī Vācijā tika izsaukti glābēji, un bērns droši tika izvilkts no pakomāta. "Veiksim arī preventīvus pasākumus, lai rastu risinājumus un nākotnē samazinātu riskus, ka kāds var iekļūt skapī un apdraudēt savu drošību un citu īpašumu," piebilst uzņēmuma pārstāvji.

foto: Ekrānuzņēmums
"Smartpost" pārstāvji ziņoja, ka pakomāta durvis bijušas vaļā, jo viens no klientiem pēc sūtījuma saņemšanas tās neaizvēra
"Smartpost" pārstāvji ziņoja, ka pakomāta durvis bijušas vaļā, jo viens no klientiem pēc sūtījuma saņemšanas tās neaizvēra

Uzņēmums aicina vecākus skaidrot saviem bērniem, ka šādas izklaides rezultātā var tikt ne tikai sabojāta sveša manta, bet arī gūtas nopietnas traumas. "Smartpost" darbinieki joprojām lemj jautājumu par materiālo zaudējumu piedziņu.

Plašāk skatieties raidījuma "Degpunktā" sižetā.