Daudzviet pārspēts 30.augusta karstuma rekords
foto: LETA
Meitenes ar basām kājām pie Bastejkalna strūklakas karstajā dienā.
Sabiedrība
2024. gada 30. augustā, 14:15

Daudzviet pārspēts 30.augusta karstuma rekords

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Piektdien līdz plkst.13 desmit novērojumu stacijās labots 30.augusta maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daudzviet pārspēts 30.augusta karstuma rekords ...

Augstākā gaisa temperatūra dienas vidū bija +30,3 grādi Dobelē, un +30 grādu atzīme sasniegta arī Bauskā, Staļģenē un Rucavā. Karstuma rekords pārspēts arī Ainažos, Liepājā, Mērsragā, Pāvilostā, Skrīveros un Stendē, savukārt Saldū un Ventspilī tas atkārtots.

1992.gada 30.augustā Dagdā gaisa temperatūra pakāpās līdz +31,7 grādiem, tas ir visas valsts rekords šim datumam. Savukārt augusta priekšpēdējās dienas karstuma rekords galvaspilsētā ir +31,1 grāds 1938.gadā.

Jau ziņots, ka sestdien Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte. Naktī Kurzemē gaidāms lietus, vietām līs stipri un iespējams pērkona negaiss, dienas pirmajā pusē lietus mākoņi šķērsos valsts centrālo daļu, vēlāk tie sasniegs austrumus. Maksimālā gaisa temperatūra sestdien būs +19..+22 grādi, pirms lietus Latgalē un Vidzemes austrumos gaiss vēl sakarsīs līdz +24..+28 grādiem, prognozē sinoptiķi.