Piektdiena būs pēdējā saulainā vasaras diena
foto: Unsplash
Tuvākajās dienās gaisa temperatūra paaugstināsies.
Sabiedrība
2024. gada 27. augustā, 08:07

Piektdiena būs pēdējā saulainā vasaras diena

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Otrdien un arī tuvākajās dienās Latvijā pārsvarā gaidāms saulains laiks, vēsta sinoptiķi.

Piektdiena būs pēdējā saulainā vasaras diena...

Otrdienas rītā valsts austrumu daļā īslaicīgi līs

Otrdienas rītā vietām Latgalē un Sēlijā līst, nokrišņi pārsvarā ir īslaicīgi, liecina meteoroloģiskā informācija. Latvijas rietumu un centrālajā daļā mākoņu ir maz. Visā valstī pūš lēns vējš. Gaisa temperatūra plkst.5 atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no +7 grādiem Mērsragā līdz +15,6 grādiem Daugavpilī. Rīgā agrā rītā pārsvarā skaidras debesis, pūš viegls dienvidu, dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +7 grādi lidostā un nepilni +14 grādi pilsētas centrā.

Vairumā Latvijas teritorijas gaidāms saulains laiks

Otrdien Latvijā pārsvarā gaidāms saulains laiks, prognozē sinoptiķi. Valsts austrumu daļā vietām vēl uzlīs. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumu puses, bet Latgalē dominēs ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra pēcpusdienā paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem.

Rīgā sauli tikai brīžiem aizsegs kāds mākonis, nav gaidāmi nokrišņi. Pūtīs lēns vējš, tas iegriezīsies no ziemeļrietumiem. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +22..+23 grādiem. Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1024-1026 hektopaskāli jūras līmenī.

Tuvākajās dienās laiks būs pārsvarā saulains, gaisa temperatūra paaugstināsies, piektdien gaidāms 30 grādu karstums, bet sestdien kļūs vēsāks un daudzviet līs, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +20,3 grādiem Ventspilī līdz +24,2 grādiem Daugavpilī un Rēzeknē. Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.augustā bija +39 grādi Spānijā un Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -1 grāds Islandē un Skandināvijas kalnos.