Latvijas bruņumašīnu “Patria” projektu stūrē uz grāvi, Doma laukumā šūpolēs cietis bērns, bet VID vērsīsies pie 70 tūkstošiem iedzīvotāju - nedēļas notikumi, kas satricināja Latviju
foto: Evija Trifanova/LETA
Bruņutehnikas ražošana uzsākta Valmieras Rūpniecības un eksporta parkā.
Sabiedrība

Latvijas bruņumašīnu “Patria” projektu stūrē uz grāvi, Doma laukumā šūpolēs cietis bērns, bet VID vērsīsies pie 70 tūkstošiem iedzīvotāju - nedēļas notikumi, kas satricināja Latviju

Anna Klāra

Jauns.lv

Lai gan valsts vara sakās darām visu, lai celtu Latvijas aizsardzības spējas, realitāte reizēm atšķiras no runātā - piesaucot likumu, Latvijas bruņumašīnu “Patria” projektu stūrē uz grāvi. Tomēr šī nav vienīgā problēma, kas šonedēļ likusi iedzīvotājiem saraukt uzacis.

Latvijas bruņumašīnu “Patria” projektu stūrē uz gr...

Igauņu aviācijas eksperts Tomass Petersons cēlis trauksmi, ka apdraudēta ir arī Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic", kas tuvojas finansiālam sabrukumam. "airBaltic" šī gada pirmajā pusgadā strādāja ar 88,8 miljonu eiro zaudējumiem pretstatā peļņai attiecīgajā periodā gadu iepriekš. Vai situācija tiešām ir tik slikta kā ieskicē eksperts, vai visu vēl iespējams vērst par labu?! Latvijas eksperti gan norāda, ka ažiotāža par "airBaltic" finansiālo sabrukumu saistīta ar Igaunijas mērķi samazināt kompānijas vērtību.

Kamēr daļa iedzīvotāju nodevās prātojumiem par lielajiem valsts projektiem, citus daudz vairāk satrauca sadzīviskas rūpes. Valsts ieņēmumu dienests (VID) septembrī solījis sākt 70 000 fizisko personu apziņošanu, aicinot pārskatīt savus deklarētos ienākumus, savukārt, Rīgas Doma laukumā par 165 tūkstošiem eiro uzstādījusi mākslas objektu "Kopā Pie Doma", kura iekšienē uzstādītās šūpoles, kurās nopietni cietusi 11 gadus veca meitene. "Pašvaldība uzticējās objekta autoriem..." par bīstamo objektu vēstīja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis.

Nākamā lapa: Piesaucot likumu, Latvijas bruņumašīnu “Patria” projektu stūrē uz grāvi