No automašīnas pāri paliek tikai vraks. Rumānijas pilsoņiem Rīgā sadeg kravas auto
foto: Shutterstock
Ilustratīvs foto.
Sabiedrība

No automašīnas pāri paliek tikai vraks. Rumānijas pilsoņiem Rīgā sadeg kravas auto

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Ceturtdien, 15. augustā, Rīgā, Rēzeknes ielā uguns apņēma kādu kravas automašīnu. Kamēr ugunsdzēsēji cītīgi strādāja, lai degšanu slāpētu, spēkrata īpašniekiem nekas cits neatlika kā vien noraudzīties notiekošajā.

No automašīnas pāri paliek tikai vraks. Rumānijas ...

Kādam ārvalstu pārim no Rumānijas šorīt pamatīgi nepaveicās. Cilvēkiem bezpalīdzīgi bija jānoskatās, kā iespaidīgas liesmas aprij viņu kravas auto un tajā esošās mantas. Aculiecinieki no veikala pretējā ielas pusē stāsta, ka vispirms sajutuši dūmu smaku.

“Īpaši mēs tā uzreiz nepamanījām. Sajutām smaku, kad apkalpojām pircējus. Kad piegājām pie durvīm, paši īpašnieki stāvēja, ļoti pārdzīvoja. Operatīvie dienesti ieradās dažu minūšu laikā,” TV3 raidījumam "Degpunktā" stāsta notikušā aculieciniece Ina.

Cilvēki stāsta, ka nelaimē nokļuvušie pie uguns ieskautā auto izskatījās apjukuši. “Viņi paši nemaz neizsauca, laikam nezināja,” teic Ina.

Likumsargi bija bloķējuši satiksmi notikuma vietā, tādēļ vadītājiem nācās meklēt citus ceļus, lai nokļūtu savos galamērķos. Dzēšanas darbu laikā ugunsdzēsējs atrod laiku īsai sarunai ar mums.

“9.40 tika saņemts izsaukums par ugunsgrēku. Atbraucot notikuma vietā, mēs konstatējām, ka deg kravas automašīna 24 m2 platībā, kā arī ir izlijuši šķidrumi, kur tikuši piesaistīti ceļu uzturētāji. Šobrīd strādā divi stobri no 801. cisternas,” pastāstīja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģionālās pārvaldes 8. daļas vada komandieris.

No automašīnas tagad pāri palicis tikai vraks. Cietušo negadījumā nav. Pamatīgās liesmas braucamo nopostīja pilnībā, un atliek vien minēt kā abi ārvalstu pilsoņi nokļūs savā dzimtenē.