1dienas
19stundas
26minūtes
37sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Saldus novads organizēja nometni Bahmutas jauniešiem, pedagogiem un pašvaldības darbiniekiem, lai viesi izrautos no kara ikdienas.

Saldus novadā viesojas Bahmutas jaunieši

Saldus novads organizēja nometni Bahmutas jauniešiem, pedagogiem un pašvaldības darbiniekiem, lai viesi izrautos no kara ikdienas.

Novadu ziņas

FOTO: Saldus novadā viesojas Bahmutas jaunieši, lai uz brīdi izrautos no kara ikdienas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Saldus novada pašvaldība pagājušajā nedēļā uzņēma sadraudzības pilsētas Bahmutas (Ukrainas) jauniešus, pedagogus un pašvaldības darbiniekus, lai viesi izrautos no kara ikdienas un kopā pavadītu piepildītas dienas Saldus novadā un Latvijā, liecina pieejamā informācija Saldus novada mājaslapā.

FOTO: Saldus novadā viesojas Bahmutas jaunieši, la...

Nometnē piedalījās15 jaunieši, trīs skolotājas un divas Bahmutas pašvaldības darbinieces.

Viesi no Bahmutas Saldū ieradās otrdien, 6. augustā, kur viņus sagaidīja Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts. 

Viesi domes vadītājam uzdāvināja grāmatu, kura ir par Bahmutu pirms Krievijas iebrukuma un šobrīd, kā arī pasniedza īpašu šampanieti no rūpnīcas, kas reiz bija Bahmutā.

“Šīm dāvanām būs īpaša vieta manā kabinetā, šampanieti es attaisīšu tad, kad Ukraina uzvarēs karā,” saņemot dāvanu, teica Zusts.

Nometnes programmā tika iekļautas dažādas aktivitātes un apskates objekti Saldū, Brocēnos, kā arī jaunieši gāja pārgājienā, brauca ar kuģīti “Zezer” pa Cieceres ezeru, devās ekskursijās uz Rīgu, Kuldīgu, Alsungu un Jūrkalni.

Noslēguma dienā viesi apmeklēja mini zoo “Silavas” un viesojās Solveigas Dzenes daiļdārzā, kur dalījās iespaidos par nometni, Saldu un Latviju.