Iekšlietu ministrs norāda, ka aizvadītā vētra izgaismoja nepieciešamību apsvērt izmaiņas būvniecības regulējumā
foto: LETA
Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).
Politika
2024. gada 30. jūlijā, 18:08

Iekšlietu ministrs norāda, ka aizvadītā vētra izgaismoja nepieciešamību apsvērt izmaiņas būvniecības regulējumā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Aizvadītās nedēļas nogalē un šīs nedēļas sākumā Latviju piemeklējušās vētras sekas ir izgaismojušas nepieciešamību nākotnē apsvērt izmaiņas apbūves regulēšanā un būvniecības noteikumos, otrdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču žurnālistiem atzina Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Iekšlietu ministrs norāda, ka aizvadītā vētra izga...

Ministrs atgādināja, ka daudzviet uz ēkām un automašīnām bija uzkrituši vēja nogāzti koki, un nākotnes vētras nesīs, visticamāk, arvien jaunus izaicinājumus arī citos gadalaikos. "Līdz ar to mums jāsāk skatīties, vai nevajadzētu regulēt apbūvi un būvniecības noteikumus, vērtējot no drošības aspekta," pauda ministrs.

Nav noliedzams, ka zemju īpašniekiem patīk koki, taču to iestādīšana bez noteiktas sistēmas var radīt draudus pēc 50 gadiem, norādīja ministrs.

"Tas vairāk idejas līmenī, taču uz priekšu par to jādomā," uzsvēra Kozlovskis, vienlaikus atgādinot, ka būvniecības uzraudzības joma ir Ekonomikas ministrijas pārziņā.

Valsts prezidents ar iekšlietu ministru pārrunāja 29.jūlija vētras un stipro lietusgāžu radīto postījumu seku novēršanu Latvijā un civilās aizsardzības sistēmas pilnveidi, informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

Sarunā Valsts prezidents atzinīgi novērtēja iekšlietu resora darbu, novēršot vētras un lietusgāžu radīto postījumu sekas un palīdzot krīzē nonākušiem cilvēkiem.