Piektdien, 26. jūlijā, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša apmeklēja Ventspili.

Andas Čakšas vizīte Ventspilī

Piektdien, 26. jūlijā, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša darba vizītē apmeklēja Ventspili.

Sabiedrība
2024. gada 28. jūlijā, 17:20

FOTO: "Tas ir uz nākotni vērsts koncepts!" Anda Čakša velta atzinīgus vārdus Ventspils interešu pulciņiem

Jauns.lv

Piektdien, 26. jūlijā, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša darba vizītes laikā Ventspilī apmeklēja Ventspils Augsto tehnoloģiju parku, kur iepazinās ar Nākotnes klasi un tās piedāvātajām iespējām.

FOTO: "Tas ir uz nākotni vērsts koncepts!" Anda Ča...

Vizītes turpinājumā ministre apskatīja Ventspils Zinātnes centra VIZIUM ekspozīciju, bet pēc tam notika tikšanās ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības vadību un Ventspils Izglītības pārvaldes pārstāvjiem. Būtiskākie tikšanās jautājumi – pāreja uz vienoto skolu, STEAM ieviešana un pedagogu sagatavošana. Pašvaldība dalījās ar labo praksi jauno profesionāļu piesaistē, kā arī Kurzemes pašvaldību savstarpējo sadarbību izglītības jomā, t.sk. pedagogu konferences, kopīga dalība ES projektos, sportā u.c. 

“Ventspils piemērs parāda, cik būtiski ir redzēt visu līmeņu izglītības kopainu. Ventspils īpašais uzsvars ir zinātnes centra piedāvātās iespējas, nodrošinot STEAM interešu pulciņus visiem bērniem, kā arī skolotāju digitālo izglītību. Tas ir pārdomāts un uz nākotni vērsts koncepts,” pēc vizītes akcentē ministre A.Čakša.

Vizītes ietvaros izglītības un zinātnes ministre A. Čakša apmeklēja arī Ventspils Augstskolu un Ventspils tehnikumu, lai iepazītos ar abu izglītības iestāžu piedāvājumu esošajiem un topošajiem studentiem un skolēniem, kā arī pārrunātu aktualitātes augstākās izglītības un vidējās speciālās izglītības jomā. Ventspils tehnikuma iespējas ļauj skolēniem mācīties atbilstoši mūsdienu prasībām, tai skaitā pirmajos kursos apgūt un izmēģināt, piemēram, automehāniku virtuālajā realitātē. Tāpat tehnikumā ir Baltijas līmenī unikāla tehnoloģija, kas ļauj automehāniķiem mācīties labot elektroauto. Ventspils Augstskolā pārrunāta reģionu augstskolu loma, stiprinot un nodrošinot reģiona vajadzības, sazobe starp Ventspils tehnikumu un augstskolu, snieguma finansējuma iespējas u.c. ar augstskolas attīstību saistītie jautājumi. 

Reģionālās vizītes noslēgumā ministre viesojās lībiešu bērnu un jauniešu vasaras skolā “Mierlinkizt”. Tā norisinās jau 30. reizi, un kā ik gadu tajā piedalās lībiešu bērni un jaunieši, kuri mācās lībiešu valodu, vēsturi un kultūru. Savukārt, Lībiešu vasaras universitātē, piedaloties tās atklāšanā, ministre uzsvēra lībiešu valodas un kultūras mantojuma nozīmi, tās izpēti un dzīvotspēju.