Kā no koncentrācijas nometnes: ļaudis šokē dzīvnieku patversmē atvesto suņu izskats
Viens no patversmē atvestajiem suņiem atgādina koncentrācijas nometnes ieslodzīto (foto: "Ķepu-ķepā" / Facebook)
Sabiedrība
2024. gada 18. jūlijā, 21:40

Kā no koncentrācijas nometnes: ļaudis šokē dzīvnieku patversmē atvesto suņu izskats

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Dzīvnieku patversmē "Ķepu-ķepā" nogādāti divi suņi — viņu izskats būtu drīzāk piemērots šausmu filmām.

Kā no koncentrācijas nometnes: ļaudis šokē dzīvnie...

"Vakar plkst. 19:00 dzīvnieku patversmē "Ķepu-ķepā" tika nogādāti divi suņi. Amerikāņu Stafordšīras terjers un pitbulterjers. Amerikāņu Stafordšīras terjera kuces stāvoklis kritisks, smags, 6 mēnešus suns čurā ar asinīm... Suns nogādāts veterinārajā klīnikā Vet24. Protams, kā likums paredz, sazināmies ar visiem, lai izprastu situāciju pēc būtības. Otra suņa stāvoklis stabils, ja neskaita to, cik ļoti gribas ēst. Kamēr pildām papīrus, tiek izēsta arī kaķu sausā barība, kas stāv vetpunktā," vēstīts dzīvnieku aizsardzības biedrības "Kepu-ķepā" "Facebook" kontā.

"Pa ceļam, vedot kuci uz veterināro klīniku, lai sniegtu visu nepieciešamo veterināro palīdzību, sākam sazināties ar konkrētās šķirnes audzētājiem, kas, savukārt, ziņu nodod konkrēti abu šo suņu audzētājiem. Vakar klīnikā piebrauca melnā suņa audzētāja Gerda, kura ir gatava šo suni ņemt atpakaļ, līdzko tas ir iespējams. Viss jau būtu skaisti, bet Dzīvnieku aizsardzības likuma 4.panta 7.punkts paredz, ka izskatu pārveidojošas operācijas ir klasificējamas kā cietsirdīga rīcība pret dzīvnieku. Tāda nedaudz dubulta morāle. 'Mēs Tev nogriezīsim austiņas, lai Tu izskatītos - labāk, niknāk, skarbāk'.. Bet paralēli pie suņa, kad viņš ir nonācis patversmē, liesim gaužas asaras, jo patversme ir ļaunākais, kas suņa dzīvē var notikt. Izvērtējiet paši...

Viens no patversmē atvestajiem suņiem atgādina koncentrācijas nometnes ieslodzīto (foto: "Ķepu-ķepā" / Facebook)
Viens no patversmē atvestajiem suņiem atgādina koncentrācijas nometnes ieslodzīto (foto: "Ķepu-ķepā" / Facebook)

Šobrīd.. Šobrīd ir sagatavoti iesniegumi Pārtikas un veterinārajam dienestam un Valsts policijai izvērtēt gan abu audzētāju atbildību, veicot izskatu pārveidojošas operācijas, gan dzīvnieku saimnieku atbildību, novedot dzīvniekus šādā stāvoklī un nesniedzot viņiem palīdzību. Jā, dzīvnieku saimniecei jāsaka 'paldies', ka, pateicoties draudzenes spiedienam, viņa tomēr saņēmās un suņus atveda uz patversmi, lai tie saņemtu palīdzību.

Šobrīd visi tie, kam nav vienalga, es aicināšu atbalstīt mūsu cīņu par taisnību un spēju saprast, kas ir labs, kas ir slikts, kas ir pareizs un kas nepareizs.

Dzīvnieks nav spēļmantiņa! Dzīvnieks nav nejutīga būtne, kuram mēs varam nogriezt ausis, varbūt degunu.. - hei, cilvēk! Varbūt nogriezt vienu ausi, vienu nāsi un vienu lūpu?! 'Man tā varētu patikt labāk, kā Tu izskaties!' Es nekomentēšu, ko es par to domāju. Man gribas ļoti rupji lamāties!

Bet kāda gan tam jēga?! Sabiedrība! Šobrīd mums ir nepieciešams Jūsu atbalsts, lai glābtu šos suņus un lai uzvarētu taisnība. Tieši tāda, kāda viņa ir. Patiesa un tīra.

Klāt pievienojam veterinārārsta izrakstu un foto fiksāciju, kā arī komentāros video par to - kādā stāvoklī šie dzīvnieki tika nogādāti pie mums uz patversmi. Visa pārējā dokumentācija - gan kas dzīvniekus atveda, gan kas dzīvniekus pārdeva - tiks nosūtīta tiesībsargājošajām instancēm.

Paturēsim īkšķus, lai jaunais Krimināllikuma 230.pants attiecībā pret tiem, kas dara pāri, šoreiz strādātu jaunajā redakcijā, pēc visas tās bardzības, kādā tam ir jāstrādā!"