Novadu ziņas
2024. gada 3. jūlijs, 10:00

VIDEO: Talsu-Rojas ceļš līdz baltkvēlei novedis simtiem autobraucēju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pusotru mēnesi pēc iedzīvotāju protesta par nepieņemamo Talsu-Rojas ceļa kvalitāti, nekas uz tā nav mainījies - autovadītāji gandrīz 20 kilometru garajā ceļa posmā turpina apskādēt savus spēkratus.

“Pagājušajā gadā remonts izmaksāja 750 eiro. Tā ir norvēģu mašīna, no pensionāriem nopirkta, man tā kopā ar visu muitošanu izmaksāja 3500 eiro, bet četros gados es esmu iztērējis vairāk. Es uzreiz varu pateikt, ka remontā iztērēts vairāk,” vēsta Rojas iedzīvotājs Uldis Kanaška. Lai gan ceļš no malas šķietami izskatoties pieņemami un bedres lielākoties esot aizlāpītas, tas esot darīts tā, ka ceļš ir pilns "bampakiem".

Rojinieks norāda, ka "40 gadu laikā ceļš nopietnu remontu nav pieredzējis, turklāt viņš uzsver, ka izvairīties no pārvietošanās pa ceļu arī neesot iespējams, jo ceļš ved uz slimnīcu, policiju, pašvaldības administratīvo centru un vetārstu, kur Uldis regulāri ved savus kaķus". "Dzīvniekus šis brauciens iedzen stresā. Manam kaķim patīk braukt mašīnā, bet Rojas ceļā viņš paniko," raižpilns ir vīrietis.

Katru reizi, kad Ulda automašīnai uz ceļa noplīst kāda detaļa, viņš to savāc un glabā savas mājas garāžā. “Te ir viss no ritošās – visi gali… es pat nezinu, kā tās detaļas sauc. Man pat pārsita uz bedri… kaut kur te ir atspere. Nu, tā viņas te arī krājas," skaidro Uldis uzsvērdams, ka viņa auto visticamāk savu dzīvi beigs metāllūžņos.

Rojnieki uzskata, ka ceļa kvalitātē vainojami arī Talsu novada domes deputāti, kas nav varējuši situāciju uzlabot. Tomēr novada mērs tam nepiekrīt, norādot, ka "īpašums ir valsts kontrolē, un pašvaldībai esot maz iespēju šeit kaut ko darīt". Talsu novada domes priekšsēdētājs Andis Āboliņš norāda, ka "Latvijas valsts ceļi” plāno līdz septembrim izstrādāt ceļa atjaunošanas projektu, tomēr būvniecībai līdzekļi neesot atvēlēti".

Vairāk skaties video!