foto: Shutterstock
Zaržeckis: cukuram būtu jāuzliek vislielākais nodoklis
Zaržeckis nosauc pārtikas produktu, kuram būtu jāuzliek vislielākais nodoklis.
Sabiedrība
2024. gada 2. jūlijs, 12:22

Zaržeckis: cukuram būtu jāuzliek vislielākais nodoklis

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Plastiskais ķirurgs Jānis Zaržeckis nosaucis pārtikas produktu, kuram, viņaprāt, būtu jāuzliek vislielākais nodoklis.

Viņš atzīst, ka savā profesionālajā darbībā redz negatīvu tendenci, un mazkustīgums ir tikai daļa no problēmas. Lielu problēmu izraisa cukurs, kuru mēs lietojam faktiski pēdējos 100 gadus, taču pirms tam neesam to lietojuši tūkstošiem gadu. 

"Agrāk bija medus un cukuru tikai kaut kādās viesībās iztina no drāniņas, un tad kaut kur uzbēra,” intervijā TV24 saka Zaržeckis.

Pēc viņa teiktā, daudziem ķermenis nav adaptējies pie tā, ka tiek lietots cukurs, un tas rada šīs visas blaknes: "Cukurs ne tikai satur ļoti daudz kaloriju, bet otra nelaime, ka cukurs izslēdz dabisko mehānismu, kurš mums ķermenī iebūvēts, lai mēs saprastu, vai mums ir vai nav vēl jāēd."

"Ja mēs pērkam kādu produktu, tad mēs redzam, ka cukurs tagad ir visur iekšā, pat maizē. Daudzi pie tā jau ir adaptējušies, jo dabiskā izlase strādā, bet daudziem tomēr tas rada problēmas, viņi kļūst drukni, un tas rada slodzi veselības sistēmai. Es gribētu aicināt pievērst uzmanību tieši cukuram, " norāda Zaržeckis.

“Mums tagad bieži runā, ka ir jāceļ nodokļi. Es teiktu, ka vislielākais nodoklis jāuzliek cukuram. Varbūt tad to tik daudz neliks klāt visiem produktiem, ” uzskata Jānis Zaržeckis.